Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πλούσια δραστηριότητα

Μέσα και έξω απ' τις σχολές

Την καλύτερη απάντηση στη συκοφάντηση της κυβέρνησης που μιλάει για «μειοψηφίες» και «απομονωμένους» φοιτητές, δίνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και σπουδαστές. Που κάνουν τις σχολές τους ένα ζωντανό χώρο συζήτησης, προβληματισμού, συλλογικής δράσης και πολιτιστικής δημιουργίας. Και μεταφέρουν μαζικά τον αγώνα τους στις γειτονιές και τις πλατείες, στις αγορές και τους σταθμούς, στους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία.

Ετσι, όλη αυτή τη βδομάδα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής Σχολής έκαναν καθημερινές εξορμήσεις σε συνοικίες και χώρους δουλιάς. Αύριο, Παρασκευή στη Νομική θα προβληθεί η ταινία «ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» του Κεν Λόουτς. Τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, φοιτητές της Νομικής θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες πρακτικής άσκησης, αλλά και εργασίας των ασκούμενων και των νέων δικηγόρων.

Καθημερινές εξορμήσεις διοργανώνουν φοιτητές των ΤΕΦΑΑ σε γυμναστήρια και φοιτητές των ΕΜΜΕ σε εφημερίδες, εκεί δηλαδή που δουλεύουν οι απόφοιτοι των σχολών τους. Την Κυριακή, οι φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν εκδήλωση στη σχολή με θέμα «τα ΜΜΕ και οι αγώνες των φοιτητών». Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ προχωρούν την Παρασκευή στις 10 π.μ. σε συμβολικό αποκλεισμό της Πατησίων. Οι φοιτητές της Παντείου καθημερινά εξορμούν σε σχολεία της περιοχής και σε σταθμούς του «ΜΕΤΡΟ». Αύριο, στις 9 το πρωί προχωρούν σε εξόρμηση στους εργαζόμενους του υπουργείου Τύπου, ενώ την ίδια μέρα θα προβληθεί η ταινία «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του». Το Σάββατο θα προβληθεί η ταινία «ο άνθρωπος ελέφαντας» και την Κυριακή η ταινία «η πόλη του θεού».

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν και οι σπουδαστές. Χτες σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά έκαναν εξόρμηση στο εργοστάσιο της «ΑΜΣΤΕΛ» και στην εταιρεία «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ». Αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, οι σύλλογοι διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Παιδεία υπόθεση όλου του λαού» με εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και εργατικών σωματείων.

Οι σπουδαστές των σχολών του ΤΕΙ Αθήνας που βρίσκονται υπό κατάληψη διοργανώνουν μεγάλη συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα σπουδαστών τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ στο χώρο του ΤΕΙ. Ακόμα, καθημερινά σπουδαστές της Σχολής Επιστημών Υγείας Πρόνοιας εξορμούν σε νοσοκομεία. Ενδεικτικά, εξορμήσεις έχουν γίνει στο «Αττικόν», το «Γενικό Κρατικό Νίκαιας», τον «Ευαγγελισμό» και το μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ».

Εκδηλώσεις της Πανσπουδαστικής

Εκδηλώσεις στις σχολές διοργανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ. Συγκεκριμένα:

  • Η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» του Καματερού, θα ανεβάσει το έργο «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» στη Νομική Σχολή, το Σάββατο, στις 5 το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ.
  • Η Πανσπουδαστική διοργανώνει τουρνουά σκάκι από τη Δευτέρα στο χώρο των Τοπογράφων στο Πολυτεχνείο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ