Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιάστηκε δουλεμπορικό

Επέβαιναν 185 άντρες, 52 γυναίκες και 97 παιδιά που πλήρωσαν από 3-5 χιλιάδες  μάρκα ο καθένας, για τη μεταφορά τους

Εξαντλημένοι και με συμπτώματα αφυδάτωσης, αποβιβάστηκαν χτες το πρωί στο λιμάνι της Ιεράπετρας οι 334 άνθρωποι που αποτελούν τα νέα θύματα του ανεξέλεγκτου δουλεμπορικού κυκλώματος.

Πρόκειται για 185 άνδρες, 52 γυναίκες και 97 παιδιά, Κούρδους τούρκικης καταγωγής και Αφγανούς, οι οποίοι κατέβαλαν για τη μεταφορά τους από 3.000 - 5.000 μάρκα Γερμανίας ενώ για κάθε παιδί έδωσαν 1.000 μάρκα. Επί 6 μέρες βρίσκονταν στοιβαγμένοι μέσα στο 30μετρο ξύλινο καΐκι «BARBADOS» το οποίο είχε ξεκινήσει από το Κουμουντούρ Κουσάντασι της Τουρκίας και από χτες βρίσκονταν σε γήπεδο της Ιεράπετρας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Από αυτούς οι 67, ανάμεσά τους και 27 παιδιά, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Το καΐκι εντοπίστηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου να πλέει 90 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο θάλαμο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, μέσω του οποίου κινητοποιήθηκαν πλωτά σκάφη και αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος. Ακολούθησε καταδίωξη του σκάφους το οποίο την Κυριακή πλησίασε την ακτή Κουντουρά της Κρήτης. Κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα, ενώ ο κυβερνήτης του, αναγκάστηκε να ζητήσει τελικά βοήθεια για την αποβίβαση 2 γυναικών και 3 παιδιών που είχαν άμεση ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Το κυνηγητό τελείωσε την Κυριακή στις 6 το απόγευμα οπότε και το σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Ιεράπετρας συνοδευόμενο από σκάφη του Λιμενικού.

Από τη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας έχουν συλληφθεί και κρατούνται τα 6 μέλη του πληρώματος του σκάφους, τα οποία είναι τούρκικης υπηκοότητας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ