Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή στο ΣτΕ για απόρριψη από ΔΙΚΑΤΣΑ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε η Αλεξάνδρα - Αριάδνη Βασιλείου, μετά την απορριπτική απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της και του διδακτορικού της διπλώματος.

Η Αλ. Βασιλείου σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο των ΗΠΑ.

Μετά τη διδακτορική της διατριβή - που είχε ως θέμα: «Ακου ή πέθανε. Ο τρομοκράτης ως ρόλος» - απευθύνθηκε στο ΔΙΚΑΤΣΑ για αναγνώριση των τίτλων σπουδών της και του διδακτορικού της διπλώματος.

Το ΔΙΚΑΤΣΑ, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, απέρριψε την αίτηση της Α. Α. Βασιλείου, κρίνοντας ότι ο τίτλος σπουδών της δεν είναι ισότιμος με τα ελληνικά ΑΕΙ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ενδιαφερόμενη προσέφυγε στο ΣτΕ, όχι βέβαια για να... τρομοκρατήσει το ΔΙΚΑΤΣΑ, αλλά για να ακυρωθεί η απόφασή του. Στην ίδια προσφυγή υποστηρίζει ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν είχε ασχοληθεί για την υπόθεσή της και μόνο μετά από οχλήσεις του «Συνηγόρου του Πολίτη» ενδιαφέρθηκε για το θέμα.

Τέλος, η προσφεύγουσα ισχυρίζεται ότι η απορριπτική αιτιολογία του ΔΙΚΑΤΣΑ είναι αόριστη και ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης, καθώς το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν προέβη σε σύγκριση του τρόπου απόκτησης των τίτλων σπουδών της με τα ελληνικά ΑΕΙ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η προσφεύγουσα είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωργικής Οικονομίας του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο, όπως ισχυρίζεται η ίδια, διδάσκονται και στοιχεία Ψυχολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ