Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μισθοφόροι για κάθε χρήση

«Η νέα δομή, οι νέες λογικές για τη θητεία, οι επεκτάσεις και οι νέες ειρηνευτικές αποστολές (...) ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν χτες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (...) Ο υπουργός πήρε το "πράσινο φως" από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την υλοποίηση των επιλογών του, που έχουν να κάνουν με τη νέα λογική της θητείας. Αυτή προβλέπει έναν πιο επαγγελματικό στρατό από αυτόν που έχουμε σήμερα, ο οποίος θα προκύψει με την πλήρη επαγγελματοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και με την αύξηση των επαγγελματιών στον στρατό ξηράς (...) Ενημέρωση έγινε και για το ενδεχόμενο παράτασης της παραμονής των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν για ένα ακόμα εξάμηνο» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Πράσινα άλογα σε χρυσοφόρα χωράφια

«Οι 2.500 προσκεκλημένοι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - μεταξύ των οποίων 24 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και 800 διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου - δε θα έχουν την ευκαιρία να γλιστρήσουν με τα σκι πάνω στο χιόνι. Μολονότι το Νταβός βρίσκεται σε υψόμετρο 1.560 στις Αλπεις, οι πίστες δεν έχουν κρατήσει αρκετό χιόνι για σκι, εξαιτίας του απροσδόκητα θερμού χειμώνα. Ετσι λοιπόν η αφρόκρεμα της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας του κόσμου θα βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον για να συζητήσει τι πρέπει να γίνει με τις πρωτοφανείς κλιματικές μεταβολές, τι έχει να κερδίσει ο κόσμος από τις "πράσινες" τεχνολογίες ή από τη στροφή στην πυρηνική ενέργεια και να αναζητήσει τρόπους για την αποτροπή των φυσικών καταστροφών» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Με την αξία τους

«Αν κάνουμε, όμως, τον απολογισμό μιας ολόκληρης εποχής, σε αυτή την πλευρά θα βρούμε τους ηττημένους των ιδεών και της ζωής. Οσοι δεν πήγαν μπροστά στη ζωή τους πάντα βρίσκουν ως δικαιολογία τον κόσμο των ανισοτήτων, τον καπιταλισμό, την άτιμη κοινωνία. Είναι μια γενιά που ζαλισμένη από τις ήττες των ιδεολογικών προπατόρων της ψάχνει να βρει "τι λείπει, τι φταίει"» (ο Μ. Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ