Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απεργία για το δικαίωμα στη δουλιά

Σε 48ωρη απεργία στη 1 και 2 Φλεβάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, ενώ την πρώτη μέρα της απεργίας πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, η ΔΑΣ, καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Υπενθυμίζουμε ότι προσφάτως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου περίπου 7.000 εργαζομένων στην καθαριότητα. Ομως, σχεδόν το 30% αυτών των εργαζομένων θα απασχολούνται με μερική απασχόληση και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς από μισή μέχρι τρεισήμισι ώρες την ημέρα! Την ίδια στιγμή, 4.000 εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να απασχολούνται ως «εργολάβοι» με συμβάσεις έργου και σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα πεταχτούν στο δρόμο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, καθώς «απαγορεύεται η ανανέωση».

Την πολιτική αυτή στήριξε και στηρίζει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η ΔΑΣ, καταγγέλλοντας την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας, καλεί τους εργαζόμενους απαιτήσουν: Μονιμότητα για όλους, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, να μην ισχύσει το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, να αναλάβει τη μισθοδοσία το υπουργείο Παιδείας, να συνυπολογιστούν όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας και όχι μόνο τα δύο τελευταία, επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ