Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Καμία συνενοχή στο έγκλημα»

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπουλούν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία (Στιγμιότυπο από το δρώμενο της χτεσινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη)

Motion Team

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπουλούν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία (Στιγμιότυπο από το δρώμενο της χτεσινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη)
«Το περιβάλλον ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», διαδήλωσαν χθες εργαζόμενος λαός και νεολαία της Θεσσαλονίκης. Με μια μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με δρώμενα, πανό και συνθήματα, εργάτες, αγρότες, φοιτητές και σπουδαστές ξεκαθάρισαν πως το περιβάλλον αποτελεί λαϊκή περιουσία και ο λαός αγωνιστικά θα το υπερασπιστεί από τους εμπόρους και τους «ληστές».

Η μαχητική συγκέντρωση ξεκίνησε από το Αγαλμα του Βενιζέλου. Διοργανωτής ήταν η Επιτροπή Φορέων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 24, στην οποία συμμετέχουν η ΔΗΠΑΚ, η ΠΑΣΥ, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις και η ΠΚΣ Δασολογίας.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, κατήγγειλαν: «Σύνταγμα ψηφίζουν αντιδραστικό, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κεφάλαιο». Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ. Εκεί μίλησε ο Γιώργος Βούρτσας, μέλος της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Δασολόγων (ΔΗΠΑΚ) και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολίχνης. Παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις από δασοκτόνα αναθεώρηση, ανέφερε: «Στο νομό Θεσσαλονίκης θα αποχαρακτηριστούν, με σκοπό την οικοπεδοποίηση, πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων που βρίσκονται στο δάσος του Σέιχ Σου και στην ευρύτερη περιοχή του Χορτιάτη και της Θέρμης, όπως και στους υγρότοπους του Αξιού, της Κορώνειας και της Βόλβης».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την πυρπόληση του δάσους που στήθηκε έξω από το ΥΜΑΘ. Ενα δρώμενο, με το οποίο παρουσιάστηκαν οι συνέπειες της προωθούμενης αναθεώρησης, της πολιτικής που καίει τη Χαλκιδική, το Σέιχ Σου, τα νησιά μας και στη συνέχεια τα βγάζει στο σφυρί.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα, με αποφάσεις τους, εκπρόσωποι του Δασεργατικού Συνεταιρισμού Σταυρού, της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» και άλλων αγωνιστικών δημοτικών κινήσεων, 20 Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και 4 Σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ