Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ
Διαφορετικές αποφάσεις για τους μισθούς δικαστών

Με δύο διαφορετικές αποφάσεις του, το Μισθοδικείο επιφέρει μεν υψηλές αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών, αλλά καθιερώνει δύο διαφορετικά πλαφόν.

Συγκεκριμένα, η πρώτη απόφαση του Μισθοδικείου, υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμ. Κεδίκογλου, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, έκρινε ότι οι αποδοχές των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων (Αρειος Πάγος, ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο) θα πρέπει να αυξηθούν από τα 5.455 ευρώ που είναι σήμερα και να εξομοιωθούν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), οι οποίες ανέρχονται στα 10.271 ευρώ. Οι αυξήσεις στους άλλους δικαστές θα διαμορφωθούν ανάλογα του βαθμού τους.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε νεότερη απόφαση από το Μισθοδικείο, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΣτΕ Γ. Ανεμογιάννη, που έκρινε ότι οι αποδοχές του αρεοπαγίτη πρέπει να εξομοιωθούν με το μισθό των γενικών διευθυντών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ.

Μια τρίτη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, αποφάσισε ότι τα νομικά ζητήματα στο Μισθοδικείο λύνονται μόνο μια φορά, γεγονός που σημαίνει ότι το δικαστήριο υπό την προεδρία του Γ. Ανεμογιάννη έπρεπε να συμμορφωθεί με την προηγούμενη δικαστική απόφαση υπό την προεδρία του Ρ. Κεδίκογλου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Γ. Ανεμογιάννης συγκάλεσε νέα έκτακτη διάσκεψη, η οποία έκρινε ότι για κάθε περίπτωση υπάρχει διαφορετική νομική λύση, ενώ θα εκδώσει και απόφαση που θα λέει ότι οι αποδοχές των αρεοπαγιτών εξομοιώνονται με τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ