Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Φταίει ο ... κακός καιρός

Σε 8.874 πυρκαγιές κάηκαν 178.000 στρέμματα

Eurokinissi

Στον ...κακό καιρό αποδίδεται από την ηγεσία της Πυροσβεστικής η αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Παραπάνω από 178.000 στρέμματα έγιναν στάχτη φέτος σε 8.874 πυρκαγιές, με κύριες αυτές της Χαλκιδικής και της Λακωνίας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι και οι μικρές σχετικές υγρασίες ήταν οι φετινοί σύμμαχοι της φωτιάς.

Κατά τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου που παρουσιάστηκε χθες από την ηγεσία της Πυροσβεστικής, τονίστηκε πως παρά τις λιγότερες πυρκαγιές (493 λιγότερες σε σχέση με το 2005), οι εκτάσεις που κάηκαν ήταν διπλάσιες (82.379 πέρσι), γεγονός, για τη φυσική και πολιτική ηγεσία, θετικό. «Η φετινή χρονιά ήταν μία χρονιά της οποίας τα αποτελέσματα μπορούν βάσιμα να χαρακτηριστούν ως θετικά», είπε ο αρχηγός του Σώματος, Α. Κόης, ενώ ο υπαρχηγός Γ. Καρδάρας επισήμανε πως «η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής και αθόρυβης δουλιάς στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε αναδιοργάνωση των δυνάμεων σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλο το έμψυχο δυναμικό αλλά και άψυχο υλικό που διατίθετο για τον σκοπό αυτό». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας, κατά τον χαιρετισμό του, έδωσε τα συγχαρητήριά του και ευχαρίστησε για το «θετικό αποτέλεσμα».

Να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 12.765 οργανικές θέσεις της Πυροσβεστικής, οι 3.530 παραμένουν κενές, ενώ μεγάλο βάρος σήκωσαν οι 5.500 εποχικοί πυροσβέστες που εξακολουθούν να παραμένουν συμβασιούχοι.

Οσο για τα στατιστικά, οι εκτάσεις - σε στρέμματα - που κάηκαν μεταξύ άλλων ήταν 57.581 δασικές, 51.989 γεωργικές, 19.869 χορτολιβαδικές, 3.360 καλαμιών - βάλτων και 51 αλσών. Υψηλό παραμένει το ποσοστό των «αγνώστων αιτιών», που ξεπερνά το 88%, ενώ, σύμφωνα με τον Α. Κόη, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και οποιοσδήποτε υπεύθυνος για πυρκαγιές σε παράνομες χωματερές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ