Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9647

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαχητικό το ξεκίνημα της Οικονομικής Εξόρμησης

Δυναμικά άρχισε η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Με το κλείσιμο της πρώτης μέρας, την περασμένη Παρασκευή 1η Δεκέμβρη, το συνολικό ποσοστό έφτασε στο 18,51%, με δέκα Κομματικές Οργανώσεις Περιοχών να ξεπερνούν το μέσο όρο της κάλυψης.


ΣΕΛ.  3

ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ την ηλεκτρική ενέργεια

Η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προωθείται από τη ΝΔ από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, ενισχύει το κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων

Ολοένα και πιο αρνητικές είναι για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι συνέπειες της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που απαιτήθηκε από το μεγάλο κεφάλαιο και προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο άνοιξε το δρόμο και σ' αυτόν τον τομέα. Στο πλαίσιο αυτό μετατρέπουν τη ΔΕΗ σε πρωτεργάτη υπονόμευσης των λαϊκών αναγκών στον ενεργειακό τομέα, με την ιδιωτικοποίηση, τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενούς της, ανοίγοντας το δρόμο της μεγάλης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο συγκεκριμένο τομέα.

Το ΚΚΕ με την Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, που κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη βδομάδα, τονίζει: «Οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του ενεργειακού τομέα να αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Ο σχεδιασμός και η διαχείρισή τους να ανήκει σε έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, μηχανισμό της λαϊκής οικονομίας».


ΣΕΛ.  13   -   15

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, σύντροφος Β. Ν. πρόσφερε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, αποτέλεσμα των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, με πρόταση να αξιοποιηθεί για την αγορά ιδιόκτητων γραφείων της ΚΟ Μαγνησίας.
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ ως πρώτη δόση και καλεί φίλους και συναγωνιστές σε άμιλλα.


Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Αποκατάστασης, που θα έπρεπε να τους παρέχει δωρεάν το κράτος...


ΣΕΛ.  16
ΠΑΜΕ
Πανεργατική απεργία

Πανεργατική απεργία στις 13 του Δεκέμβρη και απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από το κεφάλαιο και τους εκφραστές του.


ΣΕΛ.  7
Ξεπούλημα των λιμανιών

Σε Ηράκλειο, Χανιά και Τυμπάκι συνεχίζεται σήμερα η έρευνα του «Ρ».


ΣΕΛ.  10   -   11

Associated Press

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αισιοδοξία για την Μπολιβαριανή διαδικασία

Ο λαός της Βενεζουέλας προσέρχεται σήμερα στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να επιβραβεύσει τις προόδους της Μπολιβαριανής διαδικασίας προς όφελος των συμφερόντων των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και μιας εξωτερικής πολιτικής κατά των ιμπεριαλιστών. Η συμμαχία για την Μπολιβαριανή διαδικασία και τα χιλιάδες μέλη και οπαδοί έδωσαν μια σκληρή εκλογική μάχη, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της εγχώριας αντίδρασης, της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  22   -   23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ