Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΙΚΑ
Αύριο οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία και οι γιατροί στο ΙΚΑ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στο χώρο της Υγείας. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα γίνει εφτάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 3 μ.μ.). Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 9.30 π.μ., απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος υπεραμύνθηκε και χτες της πολιτικής της κυβέρνησης για τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. «Διαμορφώνουμε, είπε, κανόνες διαφάνειας έτσι ώστε να συνομιλεί το σύστημα με την επιχειρηματικότητα... Είναι καιρός να την αποενοχοποιήσουμε». Ειδικότερα, για τους γιατρούς επιχειρείται η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με την προώθηση της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που αποτυπώνεται στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 76/2005. Ηδη χτες, με τη συμμετοχή και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που θα καταλήξει σε ομόφωνες αποφάσεις για το ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών μετά την 1/1/2007, σύμφωνα με το ΠΔ 76/2006.

Στις 5 και 6 Δεκέμβρη θα γίνει νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία. Για τις 5 Δεκέμβρη η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων μόνο στην Αττική, παρά την πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» για πανελλαδική στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ