Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Σε 48ωρη απεργία από αύριο

Καθώς τα προβλήματα του ΙΚΑ διογκώνονται δραματικά, (εισφοροδιαφυγή, έλλειψη προσωπικού, καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ανεπάρκεια στις υποδομές και τραγική καθυστέρηση στη μηχανοργάνωσή του) οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν αύριο και μεθαύριο σε 48ωρη απεργία.

Μπροστά στην απεργία η παράταξη της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν μαζικά και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Να καταδικάσουν μια πολιτική που μετατρέπει το ΙΚΑ σε «οργανισμό» εξυπηρέτησης των αναγκών του κεφαλαίου. Να καταδικάσουν την αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ελλείψεις προσωπικού, τους μισθούς που έχουν κολλήσει σε αγοραστική δύναμη στα επίπεδα του 1985, την εισφοροδιαφυγή που ξεπερνά ετησίως τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις σε βάρος του Ιδρύματος και υπέρ των επιχειρήσεων, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την επιβάρυνση των ασφαλισμένων, όπως γίνεται και με την τελευταία ρύθμιση για τις εξετάσεις προληπτικής ιατρικής.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε έναν αγώνα που θα θίγει τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και μπροστά στην απεργία, «τα αιτήματα που προβάλλουν - όπως τα επιδόματα - δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ