Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Απόφαση του συνεδρίου η αναθεώρηση του άρθρου 16

Αποστάσεις φαίνεται να κρατούν ορισμένα στελέχη

Την απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του συνόλου των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα, που περνάει μέσα από την αναθεώρηση του «άρθρου 16» θα στηρίξει ο Γ. Παπανδρέου σήμερα στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για την Παιδεία, καλώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν την αναθεώρησή του.

Χτες, πάντως, υπήρξαν δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρούσαν να διαφοροποιηθούν, αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις για την αναθεώρηση του «άρθρου 16».

Ο Ευάγ. Βενιζέλος και ο Αν. Λοβέρδος, χωρίς να θέσουν σε αμφισβήτηση την ουσία της αναθεώρηση του «άρθρου 16», αφού συμφωνούν με τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί τώρα, αλλά στην επόμενη Αναθεωρητική Βουλή με την ευρύτατη πλειοψηφία των 180 ψήφων. Παράλληλα, ο Ευάγ. Βενιζέλος θύμισε τη διαφορετική θέση που είχε πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την προηγούμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος σε ό,τι αφορά το άρθρο 16, θέση που ήταν διαφορετική από την επίσημη του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για την «ελευθερία» του βουλευτή σε τέτοια θέματα.

Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία - ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ότι «είναι αντίθετη με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος», συμπληρώνοντας ότι «εκείνο που χρειάζεται το ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι γενναία χρηματοδότηση και συγκεκριμένο όραμα».

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκη, ο οποίος δήλωσε: «Η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων είναι θέση που περιλαμβάνεται στις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος περιλαμβάνει τη θέση αυτή, περιλαμβάνει την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου και έχει κατατεθεί από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ