Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΖΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ... ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ: «Ο κ. Παπανδρέου έχει υποχρέωση να σεβαστεί και να διαφυλάξει την προσωπική πολιτική του αξιοπιστία. Υπάρχουν άλλωστε δύο κείμενα, η ομόφωνα υπογεγραμμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για το άρθρο 16 και η επίσης ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου του κόμματος που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ. "Ας πάψει λοιπόν η υποκρισία" όπως λέει και ο ίδιος ο πρόεδρος» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΚΑΝΗ ΝΤΡΙΜΠΛΑ... «στη Χαριλάου Τρικούπη ανησυχούν από τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν στην απόφαση για υπερψήφιση της αναθεώρησης του άρθρου 16, που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει αύριο στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου (...) ο κ. Παπανδρέου θεωρείται βέβαιον ότι θα ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης με συγκεκριμένο μάλιστα σκεπτικό ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης (...) τονίζοντας πως αν δε ρυθμιστεί το θέμα των ιδιωτών τότε ίσως γίνει ανεξέλεγκτο» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΑΠΕΙΛΗ... «πρέπει να υπερψηφιστεί τώρα η αλλαγή από 180 βουλευτές, κυρίως από τους εχθρούς των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ώστε να γίνει δυνατόν να ψηφιστεί σχετική νομοθεσία - αλλιώς θα νομιμοποιηθούν τα υπάρχοντα κολέγια απευθείας από την Ενωση και χωρίς την ύπαρξη ρυθμιστικού πλαισίου θα κυριαρχήσει στην ανώτατη εκπαίδευση ό,τι και στην ιδιωτική τηλεόραση: χάος και φτήνια» (ο Δ. Κ. Ψυχογιός στο «ΒΗΜΑ»).

...ΚΑΙ ΜΙΑ «ΕΓΚΡΙΤΗ» ΥΠΟΓΡΑΦΗ: «Το ερώτημα που προκύπτει από όλη αυτήν τη φασαρία είναι εξαιρετικά απλό: Τι σόι προοδευτικό κόμμα είναι ένα κόμμα το οποίο δεν μπορεί να αντέξει ούτε μία μεταρρύθμιση; Και ποια συμφέροντα επιτέλους υπηρετεί; Τα συμφέροντα μιας πανεπιστημιακής ολιγαρχίας ή του απλού ανθρώπου που σπουδάζει με θυσίες το παιδί του; Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο Γ. Παπανδρέου. Και όλα δείχνουν ότι θα δώσει τη σωστή απάντηση - ακόμη κι αν μερικές φορές θα πρέπει να αισθάνεται πολύ "μόνος στο σπίτι"...» (ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ