Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Να βάλουμε τάξη»...

«Ξεκινάμε να βάλουμε τάξη πρώτα στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, για να προχωρήσουμε αργότερα στη δευτεροβάθμια και στη λειτουργία των νοσοκομείων. Το βέβαιο πάντως είναι ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την εικόνα αυτή». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός τις προάλλες και τα σημειώνουμε για τους εξής δυο λόγους:

Πρώτον, επειδή - πιστεύουμε, όχι τυχαία - χρησιμοποίησε τις λέξεις «να βάλουμε τάξη» και όχι οποιεσδήποτε άλλες. Οι μεγάλες πληγές, όμως, που βασανίζουν το χώρο της Υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας, δεν οφείλονται στην έλλειψη τάξης. Οι ρίζες των πληγών αυτών μπορούν και πρέπει να αναζητηθούν στην πολύχρονη πολιτική υποχρηματοδότησης - υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας κι από κοντά στην εντεινόμενη πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησής του.

Δεύτερον, επειδή δε χρειάζεται να περιμένουμε για να καταλάβουμε τι εννοεί ο Κ. Καραμανλής. Μια πρώτη γεύση μας δίνει το νομοσχέδιο του «μίνι - ασφαλιστικού» που συζητιέται τις μέρες αυτές στη Βουλή και στο οποίο υπάρχει διάταξη, με την οποία επιβάλλεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην οικονομική δαπάνη των εξετάσεων προληπτικής ιατρικής. Αυτό είναι το περιεχόμενο της ...τάξης, που θέλουν να επιβάλουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ