Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Nέα μείωση των δημοτικών φόρων
  • Οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αγίου Παύλου, διαφώνησαν στην πρόταση της απερχόμενης δημοτικής αρχής με κομμουνιστή δήμαρχο, να μειωθούν κατά 3,8% οι δημοτικοί φόροι για το 2007
  • Αυτή ήταν μια πρώτη γεύση για το τι περιμένει τους εργαζόμενους από τη νέα δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ)

Αντιδράσεις στα γαλαζοπράσινα έδρανα του Δήμου Αγίου Παύλου πυροδότησε η πρόταση της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» (απερχόμενη πλειοψηφία του Δήμου Αγίου Παύλου) για μείωση των δημοτικών φόρων καθαριότητας και φωτισμού κατά 3,8%, καθώς και πάγωμα όλων των άλλων φόρων και τελών για το 2007, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΔΕΑΚ και πάρθηκε τελικά η απόφαση. Επίσης, η ΔΕΑΚ πρότεινε αύξηση των δημοτικών τελών χρήσης υπεδάφους για τις μεγάλες εταιρίες (φυσικό αέριο, ΔΕΗ κλπ.) κατά 20%, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΑΚ σημειώνεται πως η πρότασή της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πυροδότησε την αντιπαράθεση και τελικά σύγκρουση των δύο γραμμών που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή, τη σύγκρουση της γραμμής που θέλει ένα δήμο που θα παλεύει για τις λαϊκές ανάγκες με τη γραμμή των γαλαζοπράσινων ή ροζ δημοτικών συμβούλων, που θέλουν ένα δήμο - επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, η παράταξη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών» (ΠΑΣΟΚ) - αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου από 1.1.2007 - υποστήριξε... με πάθος ότι θέλει ένα δήμο ανταποδοτικό (σ.σ. που θα βάζουν οι δημότες βαθιά το χέρι στην τσέπη) και πρότεινε να παγώσουν τα δημοτικά τέλη για φέτος, ενώ η «Δημοκρατική Αλληλεγγύη» (ΝΔ) υποστήριξε ό,τι ακριβώς και η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Η ΔΕΑΚ προεκλογικά είχε δεσμευτεί για μείωση δημοτικών τελών στην επόμενη τετραετία κατά 20%, στη λογική της περιφρούρησης του λαϊκού εισοδήματος. Αυτή τη λογική υπερασπιστήκαμε ως συμπολίτευση (με μηδενικές αυξήσεις και μειώσεις δημοτικών τελών), αυτή τη λογική θα υπερασπιστούμε κι ως αντιπολίτευση» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγίου Παύλου κατάργησε τα δημοτικά τέλη για όλους τους δημότες που είναι πολύτεκνοι, άποροι ή ανάπηροι κατά το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ