Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Ανησυχούν για την απαξίωση

Συναντήθηκαν χτες αντιπροσωπείες του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και του Συλλόγου των Εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για «απαξίωση -έως και εχθρότητα - απέναντι στα ήδη λειτουργούντα
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για «απαξίωση -έως και εχθρότητα - απέναντι στα ήδη λειτουργούντα "στεγνά" προγράμματα του Οργανισμού»
Τη μεγάλη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) εξέφρασε το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ στη χτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, όπως εκτίμησε και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 7/11/2006, «ταυτιζόμενη ουσιαστικά με τη νεοφιλελεύθερη λογική της μείωσης των κοινωνικών δαπανών, την οποία προωθεί το υπουργείο Υγείας, προσπαθεί να απορροφήσει τη "λίστα" με το ήδη υπάρχον προσωπικό, γεγονός που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά σε ουσιαστική απαξίωση του έργου των εργαζομένων». Επιπλέον η κυβέρνηση, εκτός του ότι κρατά παγωμένες τις προσλήψεις, με τη δικαιολογία του επείγοντος χρόνου επεκτείνει σταδιακά το καθεστώς της πρόσληψης εργαζομένων με δελτία παροχής υπηρεσιών. «Το γεγονός αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς από τη μια μεριά δεν εγγυάται τη δέσμευση και τη συνέχεια του παρεχόμενου έργου, ενώ από την άλλη δημιουργεί εργαζόμενους δυο ταχυτήτων», υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο υπό κατάρτιση Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο η υποκατάσταση - αλλά και γενικότερα η απεξάρτηση - εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΕΣΥΝ υπήρξε σύμπτωση ότι δεν πρέπει να ιατρικοποιηθεί το πρόβλημα των ναρκωτικών και να ψυχιατρικοποιηθούν οι φορείς της απεξάρτησης. «Αρνούμαστε τη μετατροπή του ΟΚΑΝΑ σε "αποθήκη" εξαρτημένων, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβεί με την οικονομίστικη πολιτική της παρούσας Διοίκησης», τονίζεται στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, οι οποίοι δηλώνουν: «Παλεύουμε για αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των προγραμμάτων, για προγράμματα με υψηλής ποιότητας ψυχοκοινωνική υποστήριξη».

Στη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή αντίθεση στον υποβιβασμό των Κέντρων Πρόληψης σε Συμβουλευτικούς Σταθμούς, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε η ανάγκη της πρωτογενούς πρόληψης. Τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση για ενιαία δράση των εργαζομένων σε όλα τα προγράμματα, καθώς η σύνδεση με το ευρύτερο μαζικό κίνημα στην προοπτική της συγκρότησης κοινωνικού μετώπου κατά των ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ