Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Το ΥΠΕΠΘ, η «αξιοκρατία» και ο φαβοριτισμός

Δεν πάει πολύς καιρός που η στήλη είχε δημοσιοποιήσει μια περίπτωση υποψήφιας δασκάλας για την κάλυψη της θέσης ως υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία κόπηκε, στο πλαίσιο των αξιοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούν «σοφοί, αφισοκολλητές και υπάλληλοι» της οδού Μητροπόλεως, επειδή είχε πολλά προσόντα! Master στην ΠΕ, πιστοποιημένη ξένη γλώσσα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Προκρίθηκαν δυο άτομα στο όνομα των εταιρικών σχέσεων της γαλαζοπράσινης κουμπαριάς. Σιγά μην ίδρωνε το αυτί τους με τέτοια ψιλοζητήματα (κ. Βερέμη μας η αξιοκρατία σας τώρα δικαιώνεται...).

Αυτή τη φορά μια νέα καταγγελία (σ.σ. πλήρως ελεγμένη), αποδεικνύει για το πώς αντιλαμβάνονται οι λεβέντες και οι λεβέντισσες το ρόλο τους στην οδό Μητροπόλεως, εκτός από το να στέλνουν τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές και «αγανακτισμένους» γονείς και κουκουλοφόρους στα σχολεία, όταν βρίσκονται υπό κατάληψη. Εκπαιδευτικός με 18 χρόνια προϋπηρεσία, κάτοχος δύο πτυχίων, με γνώση δύο ξένων γλωσσών, συμμετοχή σε δεκάδες συνέδρια και συγγραφή επιστημονικών άρθρων επιλέγεται μετά από εξετάσεις να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε πανεπιστήμιο της περιφέρειας. Η αίτησή του για εκπαιδευτική άδεια απορρίπτεται, γιατί του έλειπε το τυπικό προσόν της γαλάζιας ή της πράσινης κονκάρδας.

Την ίδια στιγμή άδεια λαμβάνουν συνάδελφοί του με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας και ανύπαρκτα τυπικά προσόντα, επειδή προφανώς διέθεταν τα κατάλληλα βύσματα! Ο εκπαιδευτικός επανέρχεται και ζητά απόσπαση για ένα έτος (σ.σ. από την επαρχία στην περιφέρεια σε, περιοχή όπου υπάρχουν ακόμα και σήμερα κενά!) για να απορριφθεί εκ νέου η αίτηση. Αν λάβουμε υπόψη μας το όργιο της ρουσφετολογίας στις αποσπάσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο είναι απορίας άξιο πώς εμποδίζουν έναν εκπαιδευτικό να εφοδιαστεί με περισσότερα προσόντα, επωμιζόμενος παράλληλα ένα σημαντικό οικονομικό κόστος (δίδακτρα, βιβλία, μετακινήσεις κ.τ.λ.) τα οποία καλύπτει μόνος του, στην ανεκδοτολογικού τύπου δωρεάν Παιδεία του ελληνικού κράτους. Οι «σοφοί» του ΥΠΕΠΘ (εδώ γελάμε) εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι βασικό τους μέλημα με την αντιμεταρρύθμιση που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι (και) η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Μήπως στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντιμετωπίζουν, τιμωρώντας, όλους εκείνους που επί ενάμιση μήνα βρίσκονταν στους δρόμους, απαιτώντας μια άλλη Παιδεία και υπερασπίζονταν την αξιοπρέπειά τους; Πιθανότατα. Με τη λήξη της απεργίας των εκπαιδευτικών για άλλη μια φορά εκδηλώνουν συμπεριφορές επικυρίαρχων. Τα ίδια μήπως δεν έκαναν οι προηγούμενοι υπουργοί, που βρίσκονταν στην πολυθρόνα της κ. Γιαννάκου, κ.κ. Κοντογιαννόπουλος, Αρσένης και Ευθυμίου; Αν θεωρούν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το κίνημα των εκπαιδευτικών πλανώνται πλάνην οικτράν. Σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση «διά πάσαν νόσον»(2022-01-28 00:00:00.0)
Μακριά από τις ανάγκες της εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών(2017-07-29 00:00:00.0)
Τι περιμένει;(2005-08-27 00:00:00.0)
Για τις αποσπάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών(2004-12-03 00:00:00.0)
Η σιωπή των ...αμνών(1998-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ