Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολύς θόρυβος για ... «ψίχουλα»

«Ωδινεν όρος και έτεκε μυν». Στην περίπτωσή της αρχαίας ρήσης το... ποντίκι που γεννήθηκε από την «κόντρα» Γ. Αλογοσκούφη, Β. Πολύδωρα ήταν το ...«γενναίο» επίδομα ειδικών συνθηκών που δόθηκε στους ένστολους δημόσιους υπάλληλους που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χορηγείται σε αντάλλαγμα της μη ικανοποίησης του αιτήματος για αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Δικαιούχοι του είναι και όσοι εργάζονται στις Ενοπλες Δυνάμεις. Σε συνέντευξη Τύπου των δυο υπουργών δεν έγινε καμία αναφορά στην ικανοποίηση του αιτήματος για αύξηση του βασικού μισθού κατά 140 ευρώ, που αποτελεί και προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ. Είναι φανερό ότι όσα τελικά αποφασίστηκαν είναι εντελώς αναντίστοιχα με το θόρυβο που είχε ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα που χαρακτηρίστηκε και από τους... λεονταρισμούς του Β. Πολύδωρα.

«Εν χορδαίς και οργάνω» οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι γίνεται η σύνδεση του επιδόματος ειδικών συνθηκών με την εκάστοτε εισοδηματική πολιτική. Το επίδομα είναι ίσο με το 8% του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού το 2005, και δίνεται σε τέσσερις δόσεις. Εχουν καταβληθεί οι δυο πρώτες (σ.σ. 2% ανά έτος). Για το 2008 το επίδομα θα συνδεθεί πλήρως με το βασικό μισθό του ανθυπολοχαγού και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 65 ευρώ αντί των 57 ευρώ με βάση την ισχύουσα ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ