Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σαράβαλα και λίγα τα λεωφορεία στο Γουδί

Σοβαρότατα προβλήματα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Γουδιού, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, που μεταβαίνουν στα Νοσοκομεία Παίδων και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.

Αυτό σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Μεταφορών. Οι βουλευτές αναφέρονται στις λεωφορειακές γραμμές 622, 815, 230 και 231 και τονίζουν ότι πολλά από τα λεωφορεία που δρομολογούνται εκεί είναι πεπαλαιωμένα και λίγο απέχουν από το να χαρακτηριστούν αντίκες.

Προσθέτουν ότι ο αριθμός των λεωφορείων που διατίθενται για τις συγκεκριμένες γραμμές είναι ανεπαρκέστατος και έτσι εκτελούνται λίγα δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι επιβάτες συχνά να αναμένουν στις στάσεις από 30 μέχρι και 50 λεπτά. Συμπληρώνουν ότι το Γουδί δε συνδέεται με τις αφετηρίες της οδού Ακαδημίας - όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες γειτονιές του Δήμου Ζωγράφου - και έτσι δυσχεραίνεται η μετακίνησή τους προς και από άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

«Η κατάσταση έχει μετατρέψει τη μετακίνηση των κατοίκων στη διαδρομή σπίτι - δουλιά - σπίτι, αλλά και των επισκεπτών των πολλών νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής σε ένα καθημερινό μαρτύριο, το οποίο αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις εάν συνυπολογιστούν και τα οξύτατα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του Κόμματος.

Καταλήγοντας, ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντικατασταθούν τα σαράβαλα λεωφορεία, να διατεθεί επαρκής αριθμός λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των γραμμών και γενικότερα να βελτιωθεί αποφασιστικά η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών από και προς το Γουδί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ