Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήθος συλλυπητηρίων

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο

Η είδηση του θανάτου του Γ. Κρανιδιώτη βάρυνε την ατμόσφαιρα στην Κύπρο και η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης εξέφρασαν τα συλλυπητήρια για το θάνατο του υπουργού, ενώ σχετικά τηλεγραφήματα απέστειλαν οι συνάδελφοί του υπουργοί.

Ανάλογο μήνυμα έστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, ο εκτελών χρέη προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μαρίν, ενώ δηλώσεις για το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη έκαναν οι συνάδελφοί του υπουργοί πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ.

"Μοιραζόμαστε τον πόνο του ελληνικού λαού και των συνεργατών του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τον αιφνίδιο θάνατο του Ελληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη", αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ τηλεφώνησε στον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου τη νύχτα, μόλις πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Οι τουρκικές τηλεοράσεις αφιέρωσαν μεγάλο χρόνο στο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του Ελληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Πολλές τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν την είδηση του τραγικού δυστυχήματος στην πρώτη σελίδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ