Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αλήθεια...

"Ε, λοιπόν, αυτό το άρθρο καταψηφίστηκε, τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΚΚΕ και την Πολιτική Ανοιξη. Μαζί τους συμπορεύτηκαν και οι τεχνικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ..." (ακολουθούν τα ονόματα). Αυτά γράφει, στη χτεσινή "Ελευθεροτυπία" η Ντ. Νταϊλιάνα και αναφέρεται σε μια συζήτηση στη Βουλή, στις 26 Ιούλη 1995, που είχε αντικείμενο μια προτεινόμενη από την κυβέρνηση τροποποίηση του σχετικού, με τις ευθύνες κατασκευαστών, άρθρου του Ποινικού Κώδικα.

Η αλήθεια, όμως, δεν είναι αυτή. Το ΚΚΕ δε διαφώνησε στη Βουλή με τον αυστηρό κολασμό των όποιων ευθυνών προκύπτουν σε κατασκευαστές. Η προτεινόμενη, όμως, από την κυβέρνηση τροποποίηση δεν αντιμετώπιζε το θέμα αυτό, ενώ αντίθετα δημιουργούσε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Γι' αυτό και ζήτησε να αποσυρθεί και να έρθει προς ψήφιση μια διάταξη η οποία θα αντιμετωπίζει σωστά και ολοκληρωμένα το όλο ζήτημα. Προφανώς, όμως, η τότε κυβέρνηση, μαζί με την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής, ήθελαν να προχωρήσουν σε κάποια μέτρα εντυπωσιασμού - ήταν πρόσφατος ο μεγάλος σεισμός του Αιγίου - και δεν έκανε δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ.

Αυτή είναι η αλήθεια και ελπίζουμε το λάθος της συναδέλφισσας, να οφείλεται σε λόγους άγνοιας και όχι φτηνής εντυπωσιοθηρίας. Αραγε, Θα υπάρξει επανόρθωση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ