Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... και η θέση του ΚΚΕ

Και για του λόγου το ασφαλές, παραθέτουμε αποσπάσματα της τοποθέτησης του Γερ. Αραβανή, βουλευτή τότε του ΚΚΕ, για την προτεινόμενη τροποποίηση:

"Κανείς δεν μπορούσε να είχε αντίρρηση στο να υπάρχουν και να ισχύουν αυστηρές διατάξεις για πραγματικές ευθύνες των κατασκευαστών και αν θέλετε, να είναι και αμείλικτη η εφαρμογή τους, γιατί εδώ πρόκειται για τη ζωή, για τις περιουσίες χιλιάδων ανθρώπων...

Εσείς, όμως, με τη διάταξη που φέρνετε τι κάνετε; Παρατείνετε το χρόνο ευθύνης για την παραγραφή πιθανών αδικημάτων από την πλευρά των μελετητών και των κατασκευαστών στην ουσία για μια ολόκληρη ζωή. Και μια σειρά άλλοι παράγοντες, που μπαίνουν στην υπόθεση αντοχής των κατασκευών, που θα έπρεπε να συνυπολογιστούν, δεν υπεισέρχονται καθόλου. Κάνετε αυτή την απλή διάταξη, η οποία όχι μόνο δε δίνει λύση στο πρόβλημα, αλλά δημιουργεί - πιστεύουμε - και σοβαρά προβλήματα.

Παραδείγματος χάρη: Χρόνος ζωής των έργων. Θα υπάρξει; Πόσος θα είναι; Σαράντα, πενήντα, εκατό χρόνια; Δεν μπορεί να μην υπάρχει.

Επίσης, δεν υπάρχει η έννοια της συντήρησης. Είναι άγνωστο τι πρέπει να γίνεται και ποιες ευθύνες προκύπτουν. Ο έλεγχος της ποιότητας των υλικών. Επίσης, ποιοι κατασκευάζουν. Οποιος θέλει;..

Ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα θέματα και εκεί μέσα και η ευθύνη των μελετητών και των κατασκευαστών, εσείς φέρνετε αυτή τη διάταξη, η οποία νομίζουμε ότι δεν απαντάει στο πρόβλημα.

Ζητούμε να αποσυρθεί. Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει ένας διάλογος και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρθει μια διάταξη που πράγματι να είναι σωστή και να βρίσκει τους περισσότερους σύμφωνους - αν και αυτό δεν είναι το ζητούμενο - αλλά κυρίως - και αυτό είναι το ζητούμενο - να είναι πιο πλήρης και πιο σωστή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ