Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Απαρχή νέων αγώνων για τη Θεσσαλονίκη

Του Βασίλη Τασούλα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ

- Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη του 25 Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο πάρκο της Νέας Ελβετίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ποια περιμένετε να είναι η ανταπόκριση της νεολαίας της περιοχής;

- Με βάση την όλη προφεστιβαλική δραστηριότητα περιμένουμε να έχει μεγάλη επιτυχία το 25 Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" και στη Θεσσαλονίκη. Ηταν μια χρονιά γεμάτη αγώνες στο μαθητικό κίνημα, στο χώρο της Εκπαίδευσης. Αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον πόλεμο. Ενάντια στη δράση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Με βάση όλες αυτές τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα εκτιμάμε ότι έχει ήδη επιτυχία μεγάλη το Φεστιβάλ και θα εκφραστεί αυτή η επιτυχία και στο κεντρικό τριήμερο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

- Το 25ο Φεστιβάλ είναι η κορύφωση των αγώνων που αναπτύχθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην Παιδεία, αλλά και στον αγώνα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Το θεωρείτε ταυτόχρονα και ως απαρχή νέων αγώνων;

- Αυτό το Φεστιβάλ θέλουμε να σημάνει την έναρξη νέων αγώνων. Τη συνέχιση όλων αυτών των κινητοποιήσεων, όλου αυτού του αγώνα που είχαμε την περασμένη χρονιά. Μέσα από το Φεστιβάλ να έρθουμε σε επαφή με χιλιάδες νέους και νέες. Με χιλιάδες ανθρώπους αγωνιστές, με τους οποίους θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα από τη Δευτέρα κιόλας, μετά το Φεστιβάλ. Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για τις θέσεις και τη δράση της ΚΝΕ, για την πολιτική του ΚΚΕ. Είναι μια ευκαιρία να δούμε μαζί τι μπορούμε να κάνουμε. Ποιες μορφές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δράσουμε μαζί με όλο και περισσότερους νέους. Πιστεύουμε ότι θα έχει, και από αυτήν την πλευρά και από αυτό το δείκτη, επιτυχία το 25ο Φεστιβάλ. Είμαστε σίγουροι ότι, όπως φάνηκε ήδη στις εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως αυτή τη στιγμή, η ΚΝΕ θα βγει πιο δυνατή, πιο μαζική από αυτήν τη δραστηριότητα, από αυτόν το σταθμό του 25ου Φεστιβάλ, και θα εκφραστεί αυτό οπωσδήποτε και στους αγώνες της επόμενης χρονιάς.

- Σε ποιους απευθύνεται το κάλεσμα του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή";

- Σήμερα καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, όλους αυτούς που έχουν έρθει τα προηγούμενα χρόνια στο Φεστιβάλ, όλους αυτούς με τους οποίους βρεθήκαμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα αυτήν τη χρονιά, όλους αυτούς οι οποίοι έμαθαν για το Φεστιβάλ μέσα από τις εκδηλώσεις, τις χιλιάδες προκηρύξεις που μοιράστηκαν, τις αφίσες, τους καλούμε να έρθουν εκεί στο χώρο του Φεστιβάλ, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας. Να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Οι μαθητές, που τους πετούν έξω από τα σχολειά. Οι φοιτητές, για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια και την ιδιωτικοποίηση. Οι νέοι εργαζόμενοι, για τον κίνδυνο της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης. Για όλα αυτά, για όλα όσα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή, νομίζουμε ότι πρέπει να έρθουν όλοι στο Φεστιβάλ, να συζητήσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Δ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ