Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δε μας πιέζουν για Συνομοσπονδία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Η κυβέρνηση δεν έχει βολιδοσκοπηθεί από ξένες κυβερνήσεις για να αποδεχτεί λύση συνομοσπονδίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου.

Είπε πως αντίθετα ο Ντενκτάς βρέθηκε αντιμέτωπος με την άρνηση ξένων κυβερνήσεων να αποδεχτούν τις αξιώσεις του. Οι όροι και αξιώσεις του δε βρίσκουν απήχηση, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εργάζεται συνεχώς προς αυτήν την κατεύθυνση για να μη βρίσκει απήχηση η αξίωση του Ντενκτάς.

Ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε πως είναι αναβαθμισμένο το αμερικανικό ενδιαφέρον στο Κυπριακό, υποδεικνύοντας τις επαφές σε υψηλό επίπεδο Αμερικανών αξιωματούχων με την Τουρκία.

Η Αν Χέρκους

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει η απερχόμενη ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους, για να ενημερώσει για τελευταία φορά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό, πριν από την αποχώρησή της από την Κύπρο τέλος Σεπτέμβρη.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ύστερα από τη συνάντησή της χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, οι συνομιλίες του "πήγαινε - έλα" συνεχίζονται.

Με την ευκαιρία αυτή ανέφερε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τέσσερις μέρες για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Είπε επίσης ότι θα προβεί σε μια τελευταία ενημέρωση ανωτέρων αξιωματούχων του ΟΗΕ.

Η κ. Χέρκους αποχωρεί από τη θέση της στις 30 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ