Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τον πλήρωσε με σφαίρες!

Ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας πυροβόλησε και τραυμάτισε 24χρονο Αλβανό

Ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, αντί να καταβάλει σε Αλβανό υπάλληλό του τα δεδουλευμένα που του όφειλε, του φύτεψε σφαίρες! Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στον Πλαταμώνα Καβάλας, με δράστη τον Δημήτρη Σπανίδη,ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει για την εργασία του τον 24χρονο Τζοβάν Τζελάι.Ο τελευταίος, μπροστά στην αδικία που του γινόταν, πήρε ένα ξύλο και άρχισε να προκαλεί φθορές στο φορτηγό αυτοκίνητο του Σπανίδη. Οταν το πληροφορήθηκε αυτό ο κτηνοτρόφος πήρε μια δίκαννη καραμπίνα και, αφού εντόπισε τον Αλβανό, τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Στη συνέχεια, αφού μετέφερε τον τραυματία με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο, εξαφανίστηκε. Οπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας, το θύμα της επίθεσης, που φέρει σοβαρό τραύμα στο πόδι, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

"Οι Αλβανοί μετανάστες δεν πέφτουν μόνο θύματα στυγνής εκμετάλλευσης, αλλά σε μερικές περιπτώσεις έχουν εξαπατηθεί από τους εργοδότες τους με το χειρότερο τρόπο", δηλώνει ο Μ. Τάκουτης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Αλβανών Εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. "Υπήρξαν περιπτώσεις, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια μετανάστευσής τους στην Ελλάδα, που οι Αλβανοί εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες κι όταν, όπως είναι φυσικό, απαίτησαν να τους καταβληθούν επιτέλους τα δεδουλευμένα τους, κλήθηκε από τους εργοδότες η αστυνομία να τους συλλάβει για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα".

Επίσης, ο πρόεδρος του Ελληνοαλβανικού Συλλόγου Α. Γιανάκι επισημαίνει σχετικά: "Ο Αλβανός εργάτης γνώρισε μεγάλες προσβολές, βάναυση συμπεριφορά, μεγαλοποίηση των αρνητικών πράξεων μερίδας συμπατριωτών του. Οι συνθήκες εργασίας του είναι πολύ δύσκολες, απάνθρωπο το ωράριο, οι υπερωρίες που κάνει συνήθως δεν πληρώνονται, η αμοιβή του εξευτελιστική. Κι αυτή, αν την πάρει, γιατί υπάρχουν εργοδότες που δεν πληρώνουν μέρος ή και όλο το ημερομίσθιο, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, γνωρίζοντας ότι ο αδύναμος μετανάστης είναι πολύ δύσκολο να καταφύγει στις υπηρεσίες του κράτους για να βρει το δίκαιο του, ακόμη κι αν έχει την "πράσινη κάρτα"".

Οπως προσθέτουν οι εκπρόσωποι των μεταναστών στη χώρα μας, κυρίως, θύματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και απάτης είναι οι μετανάστες, που δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να αποκτήσουν την "πράσινη κάρτα" και που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που εργάζονται στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, αλλά και σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες. "Κράτος και εργοδότες κατάλαβαν ότι πέρα από τις δήθεν προσπάθειες νομιμοποίησης των ξένων εργαζομένων, που διαλαλείται υποκριτικά από την κυβέρνηση, ο μόνος τρόπος για να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο το μετανάστη είναι να τον κρατάς μόνιμα στο περιθώριο. Απόδειξη γι' αυτό αποτελεί το γεγονός ότι σε ελάχιστους ξένους μετανάστες δόθηκε μέχρι τώρα η "πράσινη κάρτα"", καταλήγουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη που ζήτησε να πληρωθεί(2023-05-02 00:00:00.0)
Πυροβολισμοί εναντίον μεταναστών στον Εβρο(2013-07-16 00:00:00.0)
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ(1999-07-29 00:00:00.0)
Μεταναστευτική πολιτική κατά των μεταναστών!(1999-07-27 00:00:00.0)
Σταματήστε τις επιχειρήσεις - "σκούπα" σε βάρος των αλλοδαπών εργαζομέ(1999-07-10 00:00:00.0)
Ηταν μόλις 13 χρόνων...(1996-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ