Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτό το ΕΠΤΑ ποιος θα το πάρει;

Την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, ανακοίνωσε με στόμφο τη χρηματοδότηση έργων των "καποδιστριακών" δήμων, μέσα από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) - σε αυτό συγκεντρώνονται τα κονδύλια των διαφόρων υπουργείων που δίνονται προς τους δήμους. Μάλιστα, έλεγε πως τα χρήματα, 152 δισ. δραχμές σε πρώτη φάση, θα δοθούν άμεσα και πως πολλά έργα μπορεί να ολοκληρωθούν κιόλας εντός του 1999. Πέρα από το... ατόπημα της κυβέρνησης να προβάλλει τα παραπάνω κονδύλια ως επιπλέον επιχορήγηση προς τους δήμους - πρόκειται, αντίθετα, για αναδιανομή των υπαρχόντων πόρων του θεσμού - το ερώτημα του πότε και σε ποιους θα δουν αυτά τα χρήματα παραμένει.

Χαρακτηριστικό είναι το ψήφισμα της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Δράμας, όπου επισημαίνουν την καθυστέρηση έναρξης της χρηματοδότησης έργων από το ΕΠΤΑ. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται: "Αγανάκτηση και προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της ΤΕΔΚ Νομού Δράμας, καθώς διανύουμε ήδη τον όγδοο μήνα λειτουργίας και τίποτα συγκεκριμένο δεν υπάρχει για τη χρηματοδότηση έργων στους δήμους μας".

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση επιμένει πως "δουλεύει" και πως "στηρίζει τον "Καποδίστρια"". Αλλά δεν μπορεί να πείσει αυτούς που ζουν τα προβλήματα της υπαίθρου και, γενικότερα, πως οι ανακοινώσεις της υπουργού δεν ήταν παρά μια ακόμα προεκλογική υπόσχεση...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ