Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδελφές πόλεις Ζωγράφου και Κραγκούγεβατς

Ομόφωνα υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου τις προτάσεις που κατέθεσε η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου",για τη συμπλήρωση του πλαισίου αδελφοποίησης των Δήμων Ζωγράφου και Κραγκούγεβατς της Γιουγκοσλαβίας.

Οι προϋποθέσεις για την αδελφοποίηση δημιουργήθηκαν κατά την πρόσφατη μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου Ζωγράφου στο Κραγκούγεβατς για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Στην πρόταση της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας", που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνεται η ανάγκη αποχώρησης της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής του Κοσσυφοπεδίου, σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας και υποστήριξης της ανοικοδόμησης στο Κραγκούγεβατς από τις ΝΑΤΟικές καταστροφές, χωρίς τους στραγγαλιστικούς όρους της ΕΕ.

Η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, ότι ένα τέτοιο, ολοκληρωμένο πλαίσιο αδελφοποίησης, προσδίδει ουσιαστικό περιεχόμενο στην πρωτοβουλία και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις σκέψεις όλων των δημοτών. "Βασίζεται στις παράλληλες διαδρομές των λαών μας, στις συγγενείς πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά και στη μακρόχρονη φιλία μεταξύ Σέρβων και Ελλήνων. Στόχος μας είναι, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, να θεμελιωθεί μια μακρόχρονη και παραγωγική αδελφοποίηση των δήμων μας προς όφελος των δύο λαών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ