Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΠΑΝΕΟΦΥΤΟΥ
Ελάχιστο καθήκον μου να συμμετέχω

Ο Αγάπιος Παπανεοφύτου,επίκουρος καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναφέρει:

"Το θέμα της ειρήνης είναι παγκόσμιο ζητούμενο και αιώνιο αίτημα της ανθρωπότητας. Υπάρχουν περίοδοι της Ιστορίας, όπου οι ίδιες οι συνθήκες οξύνουν το αίτημα διασφάλισής της, γιατί ακριβώς το δικαίωμα στην ειρήνη αμφισβητείται έντονα από τις κατεστημένες πολιτικοοικονομικές δυνάμεις.

Η εποχή που ζούμε είναι ακριβώς μια τέτοια εποχή. Δηλαδή οι λαοί και ιδίως στο χώρο της Βαλκανικής, περνάνε μια τεράστια δοκιμασία, που οφείλεται στις επιλογές της Νέα Τάξης Πραγμάτων, οι οποίες καθορίζονται ακριβώς από την PAX AMERICANA, το ΝΑΤΟικό στρατιωτικό μηχανισμό της και τις πολιτικές ηγεσίες της ΕΕ.

Το πρόβλημα, λοιπόν, της διατήρησης της ειρήνης στις χώρες των Βαλκανίων, έχει πλέον αποκτήσει διάσταση - θεμελιώδους προϋπόθεσης για την ύπαρξή τους, μια και οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία αποδεικνύουν τις προθέσεις των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, να ανατρέψουν τους όρους ειρηνικής συνύπαρξης των λαών των Βαλκανίων. Η συμμετοχή όλων μας, επομένως, σε ένα γνήσιο κίνημα ειρήνης, όπως αυτό της ΕΕΔΥΕ αποτελεί ελάχιστο καθήκον κάθε πολίτη, προκειμένου να αντισταθούμε στην επιθετική, βάρβαρη και απάνθρωπη στρατηγική των δυνάμεων, που επιβάλλουν την PAX AMERICANA. Στα πλαίσια αυτά ήταν το ελάχιστο καθήκον μου, να συμμετέχω όσο μπορώ περισσότερο στις πρωτοβουλίες, διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις της ΕΕΔΥΕ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ