Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΟΓΑΣ
Ιστορική παράδοση και συνέχεια

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσαπόγας,που συμμετέχει επίσης στο νέο Εθνικό Συμβούλιο, σημείωσε:

"Βαθιές είναι οι ρίζες με το κίνημα ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, καθώς η συμμετοχή της γενιάς μου στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, αλλά και η ιδεολογία των κομμουνιστών συνδέθηκαν όχι μόνο με τους αγώνες κατά του φασισμού και του ολοκληρωτισμού, αλλά και με την ενεργητική αγωνιστική υπεράσπιση της ειρήνης.

Είχα την τιμή να μου ανατεθεί, αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας, η εισήγηση για την ανασυγκρότηση της ΕΕΔΥΕ, στην πρώτη συνδιάσκεψη που έγινε στον Πειραιά. Εχοντας η ΕΕΔΥΕ την ιστορική παράδοση και τους πρωτοπόρους αγωνιστές σαν τον Λαμπράκη, τον Νικηφορίδη και τόσους άλλους, αναπτύχθηκε ταχύτατα σε όλη τη χώρα και με τις τεράστιες κινητοποιήσεις έπαιξε σοβαρότατο ρόλο στη διαμόρφωση φιλειρηνικής συνείδησης του λαού μας, αντιμετώπισης της κλιμακούμενης από τότε, επιθετικότητας του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, που σήμερα εκδηλώνεται με τη ΝΑΤΟική αγριότητα. Αγριότητα που γνώρισε η νέα Γιουγκοσλαβία, αλλά και που αποτελεί εν δυνάμει απειλή κατά των λαών του κόσμου.

Το αντιπολεμικό μέτωπο που αναπτύχθηκε αυτό τον καιρό, κατά των βομβαρδισμών και των δυνάμεων κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο, καταγράφει όχι μόνο την ιστορική αγωνιστική παράδοση και συνέχεια, αλλά και την τεράστια σημασία του φιλειρηνικού κινήματος, για το παρόν και το μέλλον σε μια κοινωνία που απειλείται από τη νέα τάξη-αταξία.

Συνεχίζομε, μέχρις ότου "η ειρήνη θα στεριώσει ως την άκρια της γης" όπως γράφτηκε στο πρώτο ποίημα για την ίδρυση της ΕΠΟΝ, το 1943!".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ