Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρυθμίσεις μόνο για τους φοιτητές στην Πρίστινα

Με ειδικές ρυθμίσεις που θα αφορούν μόνο τους Ελληνες φοιτητές, οι οποίοι σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινας, θεωρεί ότι απαντά στο πρόβλημα των φοιτητών της Γιουγκοσλαβίας η κυβέρνηση. Οπως ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, τις ρυθμίσεις αυτές αναμένεται να τις ανακοινώσει το υπουργείο την επόμενη περίοδο.

"Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στη ρύθμιση του προβλήματος των μεταγραφών των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας, με μόνη εξαίρεση το πανεπιστήμιο της Πρίστινας". Αυτό τονίζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, σχολιάζοντας την εξαγγελία της κυβέρνησης. "Οπως επανειλημμένα και από την αρχή έχουμε δηλώσει, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ΝΑΤΟική επιδρομή επιβάλλουν να δοθεί με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα μεταγραφής σε όλους τους Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς, αφού τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα αυτή παραμένουν", τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι, παρά την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, "στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης" ο αριθμός αυτός δεν αυξάνεται στις ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές (που, άλλωστε, είναι και οι σχολές με τη μεγάλη ζήτηση), γιατί "υπάρχει μια δυσκολία απορρόφησης ή επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων των ιατρικών σχολών, που είναι ήδη πάρα πολλοί σε σχέση με το πληθυσμιακό μέγεθος της χώρας" (!).

Επιχειρώντας, μάλιστα, να απαντήσει στο επιχείρημα των φοιτητών, που λένε ότι δεν μπορούν να γυρίσουν στη Γιουγκοσλαβία επειδή έχει επιβαρυνθεί το περιβάλλον λόγω της ραδιενέργειας, επικαλέστηκε τη συμμετοχή της Ελλάδας "στις προσπάθειες που γίνονται για την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας και, στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ των άλλων, έχουμε αποστείλει στο Κοσσυφοπέδιο, όπως παλαιότερα στη Βοσνία, ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων στρατιωτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ