Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Κινήσεις "αποστασιοποίησης"

ΠΑΡΙΣΙ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-

"Σκληραίνουν το παιχνίδι" για τη μελλοντική τους σχέση με την Ομοσπονδία ή κοινώς την "ανεξαρτησία" τους οι Μαυροβούνιοι πολιτικοί. Εξάλλου το θέμα της "ανεξαρτησίας" της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου έχει τεθεί πολλές φορές ως θέμα συζήτησης, αλλά και κατατεθεί υπό τη μορφή "Μανιφέστου" από τον κυβέρνηση προς τη γερμανική προεδρία της ΕΕ.

Ετσι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς επανέφερε για άλλη μια φορά το θέμα, αφού δεν απέκλεισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος για να αποφασιστούν οι μελλοντικοί δεσμοί της χώρας του με τη Σερβία. Ωστόσο, έκρινε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πρόωρο την "παρούσα στιγμή", αφού το ΝΑΤΟ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του εναντίον της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας, τμήμα της οποίας είναι το Μαυροβούνιο. "Οταν όμως επικρατήσει ειρήνη, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις σερβικές αρχές να μας ακούσουν σχετικά με τις αρχές των δημοκρατικών σχέσεων των δύο Δημοκρατιών", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: "Αν καταφέρουμε να μας ακούσουν, τότε θα θεωρήσουμε πως η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας είναι ένα αποδεκτό πλαίσιο για τους στόχους του Μαυροβουνίου. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε θα κάνουμε δημοψήφισμα".

Λίγο αργότερα προς τους δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου προχώρησε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεν πρόκειται να επιστρέψει τη διέλευση του γιουγκοσλαβικού στρατού από το έδαφος του Μαυροβουνίου κατά την αποχώρησή του από Κοσσυφοπέδιο! Αιτία γι' αυτή την απόφαση κατά τον Τζουκάνοβιτς είναι να αποτραπεί η εγκατάστασή τους στο Μαυροβούνιο, αφού και το "ΝΑΤΟ έχει συνειδητοποιήσει τις προθέσεις του Βελιγραδίου να αποσταθεροποιήσει κατά αυτόν τον τρόπο το Μαυροβούνιο"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ