Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Του έπεσε λίγος ο ελληνικός λαός!

Η μεγάλη και "σοβαρή" γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο της για τη "χώρα με τα 10 εκατομμύρια ψυχές και τα 9 εκατομμύρια πρόβατα, χαμένη στη δεξιότερη άκρη της Ευρώπης", δηλαδή την Ελλάδα, με χαρακτηρισμούς διόλου κολακευτικούς.

Τόσο πολύ ενόχλησε τους μεγάλους και "πολιτισμένους" Ευρωπαίους η μαχητική και ...απροσάρμοστη στάση του ελληνικού λαού ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των Αμερικανών - Ευρωπαίων γερακιών στα Βαλκάνια, που βάλθηκαν να μας τα πουν έξω απ' τα δόντια.

Μας υπενθυμίζουν λοιπόν ότι πίσω από τις παραστάσεις του Αισχύλου στην Επίδαυρο κρύβεται επιμελώς το θανάσιμο μίσος μας ενάντια στους Τούρκους, Γερμανούς, Βρετανούς και όλους τους Ευρωπαίους! Ευτυχώς δηλαδή που βρέθηκε ένας ευφυής και πολιτισμένος Γάλλος συντάκτης για να μας πληροφορήσει ότι ο Αισχύλος δημιούργησε τις ανεπανάληπτες τραγωδίες του για να κατακεραυνώσει την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, τη γερμανική κατοχή, την επέμβαση των Βρετανών το Δεκέμβρη του '44 και τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας!!

***

Πάλι καλά που δε μας είπε ότι ο Ευριπίδης και ο Αριστοφάνης έγραψαν τα αντιπολεμικά τους αριστουργήματα επειδή δε συμπαθούσαν τον Μπιλ Κλίντον... Ο ευφάνταστος Γάλλος συντάκτης οικτίρει τον "Πειραιώτη καθηγητή", τον κ. Σημίτη δηλαδή, ότι με το λαό που του έτυχε είναι καταδικασμένος να χάσει το πολιτικό παιχνίδι. Του έπεσε δηλαδή λίγος ο ελληνικός λαός του Φράγκου καλαμαρά!

Αν όμως ο λαός μας είχε προσαρμοστεί με τη "νέα τάξη" και συμμορφωθεί με τις επιταγές της, αν είχε βγει στο δρόμο να διαδηλώνει υπέρ του ΝΑΤΟ και των βομβαρδισμών, τότε είναι βέβαιο ότι οι παραστάσεις του Αισχύλου θα χαρακτήριζονταν ως η έκφραση του μεγαλείου του ελληνικού πολιτισμού, που αποτελεί τη βάση της ευρωπαϊκής πολιτισμικής πορείας.

***

Δυστυχώς για τον ανεκδιήγητο και ανιστόρητο κονδυλοφόρο της "Le Figaro", τα έργα του Αισχύλου εκφράζουν τον υπέρτατο αγώνα των Ελλήνων κατά των Περσών για ελευθερία και ανεξαρτησία, την προσπάθεια για πρόοδο της ανθρώπινης σκέψης.

Το ίδιο όπως και σήμερα ο αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες πολέμου αποβλέπει στην εμπέδωση της ειρήνης, στη συνεργασία των λαών, στην υπεράσπιση των αρχών της ανεξαρτησίας, εθνικής κυριαρχίας, του ανθρωπισμού, του πολιτισμού.

Γι' αυτές τις αρχές ο απροσάρμοστος και ασυμβίβαστος λαός αυτής της χώρας αγωνίζεται για αιώνες και θα εξακολουθήσει να τις υπερασπίζεται, χωρίς να ζητά την άδεια των Γάλλων και λοιπών Ευρωπαίων συμβιβασμένων συντακτών.

Σ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ