Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Το μέλλον ανήκει στους λαούς που αντιστέκονται

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη,στο δικό της θερμό χαιρετισμό, έφερε το μήνυμα της αντίστασης στο βάρβαρο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του ηρωικού λαού της Γιουγκοσλαβίας και όλων των Βαλκανίων. Ενώ υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη για μαζική αντιπολεμική πάλη για να μην ευοδωθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

"Ηρθαν οι ιμπεριαλιστές να μας πάρουν το μέλλον, την άνοιξη. Οχι, δε θα τους αφήσουμε. Το εγγυώνται οι λαοί. Αυτό έδειξε η ηρωική αντίσταση του γιουγκοσλαβικού λαού. Αυτό δείχνει ο ελληνικός λαός που βγαίνει στους δρόμους. Ναι, το μέλλον ανήκει στους λαούς που αντιστέκονται και θα αντιστέκονται όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα, με το αντιιμπεριαλιστικό αντιμιλιταριστικό αντιΝΑΤΟικό αντιπολεμικό τους μέτωπο", υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Λ. Κανέλλη για να προσθέσει:

"Τώρα, 72 μέρες βομβαρδισμών, μια βδομάδα από τις ευρωεκλογές, οι ιμπεριαλιστές, οι νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κεντροαριστερές κυβερνήσεις της ΕΕ δοκιμάζουν να μας κοροϊδέψουν ξανά μιλώντας τάχα για ειρήνη. Οχι! Οι μάσκες έπεσαν, είναι όλοι τσιράκια του ιμπεριαλισμού.

Τέτοια Ευρώπη δεν τη θέλουμε. Θα τη διαλύσουμε για να την κάνουμε Ευρώπη των λαών. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Το ευρωπαϊκό όνειρο έγινε εφιάλτης για τους λαούς. Το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει τον κόσμο. Οι κομμουνιστές βγήκαν στους δρόμους, δεν έμειναν στα λόγια. Ηταν τα παιδιά της ΚΝΕ που βγήκαν μπροστά.

Γι' αυτό αύριο στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο. Να βγάλει περισσότερους ευρωβουλευτές. Αυτό θα δώσει αέρα στην αντίσταση του λαού.

Να τους πάρουμε λοιπόν με τις πέτρες σύντροφοι, φόλα, ελληνικέ λαέ, με τις κόκκινες ψήφους στο ΚΚΕ. Ετσι να τους κοντύνουμε για να μην αφήσουμε να μας κοντύνουνε εκείνοι τη ζωή. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον", παρότρυνε καταλήγοντας η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ