Κυριακή 23 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Βομβαρδισμοί και οι "υποδείξεις" του Τζέιμις Ρούμπιν!

O εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλύπτει τις δολοφονικές προθέσεις των ΝΑΤΟικών, προειδοποιώντας τους διπλωμάτες που ζουν στη Γιουγκοσλαβία, ότι πρόκειται για πολύ επικίνδυνο μέρος...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. -

Σφοδροί ήταν και οι χτεσινοί ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί με ρουκέτες αλλά και βόμβες γραφίτη, σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκες καυσίμων... Το δριμύ κύμα επιδρομών προκάλεσε τον τραυματισμό δέκα εργατών σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και βύθισε στο σκοτάδι για αρκετές ώρες πριν το χάραμα εννιά σερβικές πόλεις.

Πολλές από τις εκρήξεις σημειώθηκαν σε προάστια του Βελιγραδίου και δη στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του νοτιοδυτικού προαστίου Κουλουμπάρα, που απέχει μόλις 3,6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας. Επιπλέον, οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά και στο δάσος Λιποβίτσα.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου βομβαρδίστηκαν αποθήκες καυσίμων στην περιοχή του Βελιγραδίου Κουκαρίτσα, κοντά στις κατοικίες έξι ξένων πρέσβεων οι οποίες και είχαν υποστεί υλικές ζημιές στη διάρκεια παρόμοιας επίθεσης της περασμένης Πέμπτης.

Το χιλιοβομβαρδισμένο στρατιωτικό εργοστάσιο της Μπετάνιτσα ξαναχτυπήθηκε πάλι νωρίς το πρωί, όπως επίσης και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αναμεταδότης της σερβικής τηλεόρασης του όρους Φρούσκα Γκόρα.

Ο Ρούμπιν υποδεικνύει την αποστολή ομάδας του ΟΗΕ..!

"Είναι ανάγκη ο ΟΗΕ να μην επιτρέψει στον εαυτό του να εξαναγκαστεί σε συνεργασία με τον Μιλόσεβιτς και να του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την ανθρωπιστική αποστολή του οργανισμού για τη γενίκευση προπαγάνδας ενώ αρνείται την απρόσκοπτη πρόσβαση στις περιοχές της χώρας που έχουν περισσότερη ανάγκη!"

Μ' αυτές ακριβώς τις φράσεις χτες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμις Ρούμπιν, καθυπόδειξε - ουσιαστικά... - το (κατά τις ΗΠΑ) έργο της αποστολής του κλιμακίου αξιωματούχων του ΟΗΕ που βρίσκεται από την περασμένη βδομάδα στη Γιουγκοσλαβία. Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα πρέπει ο επικεφαλής της ομάδας (και αναπληρωτής γραμματέας του ΟΗΕ) Σέρτζιο ντε Μέλλο, να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση κυρίως... στις περιοχές των Κοσσοβάρων Αλβανών, που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και στις περιοχές που υπάρχουν πληροφορίες για βαρβαρότητες. Εξέφρασε δε την ανησυχία των ΗΠΑ, πως ο φημολογούμενος χρόνος (τρεις μέρες) παραμονής της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσσοβο, δε θα είναι αρκετός για την "πλήρη εκτίμηση των ανθρωπιστικών αναγκών".

... και "προειδοποιεί" τις διπλωματικές αποστολές στο Βελιγράδι

Εάν δεν το ξέρατε, μάθετέ το! Οι ΝΑΤΟικές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας είναι οι "πιο ακριβείς στην ιστορία" (!) αλλά οι ξένοι διπλωμάτες σ' αυτή τη χώρα θα έπρεπε... να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε ένα επικίνδυνο μέρος. Αυτή την "προειδοποίηση" έκανε χτες ο Τζέιμις Ρούμπιν, στις ξένες διπλωματικές αποστολές στη Γιουγκοσλαβία, "υπενθυμίζοντας" πως οι ΗΠΑ από καιρό εκκένωσαν την πρεσβεία τους στο Βελιγράδι και ουσιαστικά προτρέποντας τις ξένες διπλωματικές αποστολές να κάνουν το ίδιο μετά - τις "τυχαίες"; - υλικές βλάβες που επέστησαν πολλές κατοικίες ξένων διπλωματών αλλά και κτίρια πρεσβειών. Χαρακτηριστικά σημείωσε: "Νομίζω πως κάθε διπλωμάτης γνωρίζει την κατάσταση και πως η Γιουγκοσλαβία είναι ένα επικίνδυνο μέρος!".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ