Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Μάη 1999

"ΚΟΜΟΤΕΧ ΑΕ"
Πετάει στο δρόμο 151 εργάτες!

"Ο λαός μπορεί και πρέπει και με την ψήφο του, να δώσει απάντηση σε αυτή την πολιτική", δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας! Την ίδια στιγμή ανακοινώνονταν 151 απολύσεις στην "ΚΟΜΟΤΕΧ ΑΕ" της Ξάνθης και απολύονταν ιδρυτικά μέλη του σωματείου της "ΚΡΙΣΠΑΝ - ΒΙΟΠΛΑΣΤ" στη Θήβα, προς "δόξα" της κυβερνητικής πολιτικής για την... απασχόληση!


ΣΕΛ.  29

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ
ΒΗΜΑ
ανταλλαγής γνωμών και συντονισμού
  • Ξεκίνησαν χτες, με την εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, οι εργασίες της τριήμερης Διεθνούς Συνάντησης του παγκόσμιου Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος, που φιλοξενεί το ΚΚΕ και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι 55 κομμάτων από 50 χώρες.
  • Την ιδιαίτερη και γενικότερη σημασία της συνάντησης σημειώνουν ηγέτες πολλών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με δηλώσεις τους στο "Ρ" και υπογραμμίζουν την ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης, ενώ καταδικάζουν απερίφραστα την ιμπεριαλιστική και εγκληματική ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία.
  • Αλέκα Παπαρήγα: "Το ΚΚΕ θεωρεί, ότι το άμεσο και πιο βασικό ζήτημα είναι να διεκδικηθεί η παύση του πολέμου, η έξοδος των κυβερνήσεων από τον πόλεμο και η απαίτηση να μην υπάρξουν ΝΑΤΟικά στρατεύματα στο Κόσσοβο και τη Γιουγκοσλαβία".

ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
Σκοτώνουν αμάχους κάθε μέρα!

Κυριολεκτικά στο αίμα έπνιξαν χτες οι ΝΑΤΟικοί εγκληματίες ένα κτίριο φυλακών στο Ιστόκ, στο βορειοδυτικό Κοσσυφοπέδιο, όπου σκοτώθηκαν δεκαεννιά κρατούμενοι και πολλοί τραυματίστηκαν, όταν αποτέλεσε το στόχο των ΝΑΤΟικών αεροπλάνων. Την ίδια περίπου ώρα, βομβαρδίζονταν αποθήκες και δεξαμενές καυσίμων, καθώς και άλλες στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο, δεν ήταν όλ' αυτά, που απασχόλησαν τους εγκληματίες του ΝΑΤΟ, αλλά οι μικρές υλικές ζημιές σε ορισμένες πρεσβευτικές κατοικίες και ιδιαίτερα σ' αυτήν της Ελβετίας, οι οποίες υποχρέωσαν τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γ. Φίσερ, να μιλήσει για επανεξέταση της στρατηγικής των βομβαρδισμών...


ΣΕΛ.  11   -   13


Αύριο η μεγάλη πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Ενώ συνεχίζονται οι πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε αρκετές πόλεις, χιλιάδες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να βαδίσουν αύριο στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, κορυφώνοντας τις φιλειρηνικές κινητοποιήσεις, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕΘ, με τη μεγάλη, τριπλή πορεία ειρήνης, που θα συγκλίνει στο μνημείο του μάρτυρα της ειρήνης.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ