Κυριακή 23 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ανθρωποι του Μπερεζόφσκι στη νέα κυβέρνηση

ΜΟΣΧΑ. -

Μόνον δύο φαίνεται πως είναι τα καινούρια πρόσωπα της νέας ρωσικής κυβέρνησης του Σεργκέι Στεπάσιν, μέλη της οποίας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Γιακούσκιν. Τα νέα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης είναι ο υπουργός Εσωτερικών και ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, άτομα που και τα δύο θεωρούνται μαριονέτες του αμφιλεγόμενου πολυεκατομμυριούχου Μπόρις Μπερεζόφσκι...

Οσον αφορά τις θέσεις - κλειδιά σε νευραλγικά υπουργικά χαρτοφυλάκια, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Ο Ιγκόρ Σεργκέγιεφ παραμένει υπουργός Αμυνας. Ο Ιγκόρ Ιβάνοφ υπουργός Εξωτερικών. Ο Σεργκέι Σοϊγκου, υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων. Υπουργός Δικαιοσύνης ο Πάβελ Κρασενινίκοφ.

Ο Νικολάι Ακσγιονένκο,πρώην υπουργός Σιδηροδρόμων, κατέλαβε τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης ενώ αντικαταστάθηκε ο Γιούρι Μασλγιούκοφ, υπεύθυνος επίβλεψης της οικονομικής κυβέρνησης που λέγεται πως είχε προκαλέσει τις έντονες δυσαρέσκειες συνεργατών του Γιέλτσιν...

Το δεύτερο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση Γιέλτσιν, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Βλαντιμίρ Ρουσαϊλο.

Δίχως άλλο, οι τοποθετήσεις του Ακσγιονένκο και του Ρουσαϊλο προκάλεσαν τις αντιδράσεις πολλών ρωσικών ΜΜΕ που τους χαρακτήρισαν ούτελίγο ούτε πολύ"μαριονέτες" του Μπερεζόφσκι, ο οποίος φημολογείται έντονα πως "έβαλε το χέρι του" στην αποπομπή του προηγούμενου πρωθυπουργού Γιεβγένι Πριμακόφ.

"Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είναι ο προπονητής της ομάδας... Ο άνθρωπος που πήρε στα χέρια του το τιμόνι", αναφέρεται χαρακτηριστικά σε χτεσινό άρθρο της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας ΚΟΜΕΡΣΑΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ