Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ποιος αρμόδιος θα απαντήσει;

Διάφορες οι κυβερνητικές εξαγγελίες τις μέρες αυτές, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Αεροπλάνα, ελικόπτερα, προσλήψεις... ενώ η αντιπυρική περίοδος άρχισε, καθώς και οι πρώτες πυρκαγιές σε δάση.

Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 4.000 εποχικών υπαλλήλων για τη δασοπυρόσβεση. Σύμφωνα, όμως, με ανακοίνωση των "Ειδικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας - δασοκομάντος", "το έμπειρο προσωπικό μετά από προτροπή του ΑΣΕΠ περιορίζεται στο 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% καλύπτεται από άπειρο προσωπικό". Σε σύνολο, δηλαδή, 4.000 εποχικών δασοπυροσβεστών, οι έμπειροι θα είναι 2.000.

Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "όχι μόνο δεν υπάρχει αύξηση του προσωπικού αλλά περιορίζεται δραματικά η αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού". "Ο παραλογισμός όμως δε σταματά εδώ. Εμπειρο προσωπικό, σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη, είναι αυτό που έχει εργαστεί τρεις μήνες σε επίγειες δυνάμεις της Δασικής ή της Πυροσβεστικής ή έχει την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη ή έχει εργαστεί τρεις μήνες σε υλοτομικές και συγκομιστικές εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει εργαστεί για πέντε ή δέκα χρόνια στη δασοπυρόσβεση, διαγωνίζεται επί ίσοις όροις με κάποιον που εργάστηκε μόνο τρεις μήνες και μάλιστα σε συγκομιστικές και υλοτομικές εργασίες".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "αν πέρσι σκοτώθηκαν πυροσβέστες με πολυετή πείρα, τι θα γίνει φέτος που 2.000 άνθρωποι, χωρίς καμιά πείρα και χωρίς ή με ελάχιστη εκπαίδευση, θα ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ