Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Θέατρο των επιχειρήσεων" όλη η Βόρεια Ελλάδα!

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και την υπογραφή της κυβέρνησης, από όποια σημεία της ελληνικής επικράτειας περνούν ΝΑΤΟικές δυνάμεις, αποτελούν πεδία του "θεάτρου των επιχειρήσεων"!

Ο βαθμός εμπλοκής της χώρας μας στον ακήρυχτο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και το μέγεθος των κινδύνων που συνεπάγεται για το λαό η κυβερνητική συνενοχή στο έγκλημα, προκύπτουν ανάγλυφα από τα ίδια τα έγγραφα του ΝΑΤΟ.

Στο εκ Βρυξελλών ντοκουμέντο της 11-2-99 της Συμμαχίας υπάρχει σαφής αναφορά για τη ζώνη του πολέμου, για το εύρος της περιοχής που τελεί υπό "εμπόλεμη κατάσταση". Ας σημειωθεί ότι ο καθορισμός της "περιοχής του θεάτρου των επιχειρήσεων", όπως αναφέρεται στο ΝΑΤΟικό έγγραφο, έγινε ένα μήνα πριν από την έναρξη της ΝΑΤΟικής εισβολής! Να επαναλάβουμε ότι το εύρος της "εμπόλεμης ζώνης" καθορίστηκε σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι επεξεργαζόταν "ειρηνευτικό σχέδιο"! Να υπενθυμίσουμε ότι δυο μήνες μετά και αφού είχε ξεκινήσει η εισβολή, ο Κλίντον εξέδωσε ανάλογο διάταγμα - όπως αποκάλυψε ο "Ρ" στις 16 Απρίλη 1999 - όπου επίσης αναφέρεται ρητώς το εύρος της εμπόλεμης ζώνης. Διάταγμα το οποίο περιλαμβάνει και την ελληνική επικράτεια πάνω από τον 39ο "παράλληλο" (δηλαδή το Ιόνιο πάνω από τη Λευκάδα και το Ακτιο)!

Θεσσαλονίκη, Λιτόχωρο, Αγχίαλος κλπ. εμπόλεμη ζώνη!

Τα πράγματα, όμως, είναι ακόμα χειρότερα! Διότι το ΝΑΤΟ στη σελίδα 32 του εγγράφου της 11-2-99 και κάτω από το κεφάλαιο "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ" των επιχειρήσεων, οριοθετεί σαφώς την "Περιοχή του θεάτρου των επιχειρήσεων",όπως αναφέρει η σχετική παράγραφος του ντοκουμέντου. Οι περιοχές του θεάτρου των επιχειρήσεων, λοιπόν, ("Theatre Area of Operations - TAOO", όπως αναφέρεται στο έγγραφο), περιλαμβάνουν σύμφωνα με την απόφαση του ΝΑΤΟ τα εξής:

"1) Τα πολιτικά όρια και τον εναέριο χώρο της ΟΔΓ, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

2) Τα διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο της Αδριατικής και του Ιονίου.

3) Τους δρόμους και τις τροχιές που θα απαιτούνται για χρήση από το εναέριο σύστημα της πρώιμης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ, το σύστημα ανεφοδιασμού στον αέρα και την εναέρια διοίκηση ελέγχου και επικοινωνιών και από άλλα όργανα.

4) Τους χερσαίους, θαλάσσιους και εναέριους δρόμους εισόδου ή διάβασης, τους αναγκαίους για την εξασφάλιση επιμελητειακής υποστήριξης όλων των εθνικών χερσαίων δυνάμεων στο θέατρο των επιχειρήσεων"!

Οπως γίνεται αντιληπτό, πέρα από τη σημείωση "2" της απόφασης του ΝΑΤΟ όπου ορίζεται σαφώς ότι το Ιόνιο τελεί υπό κατάσταση πολέμου - το σημείο αυτό εγγράφου δημοσιεύτηκε στον "Ελεύθερο Τύπο" στις 17-4-99 και επιβεβαιώθηκε διπλά η αποκάλυψη του "Ρ" για το διάταγμα Κλίντον που έφερε στο φως ο "Ρ" μια μέρα πριν) - μέσω των σημείων "3" και "4" της απόφασης, αποκαλύπτεται ότι όλη σχεδόν η Βόρεια Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς εμπόλεμης ζώνης ως "περιοχή του θεάτρου των επιχειρήσεων"!

Η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Αγχίαλος, το Λιτόχωρο, οι δρόμοι προς τα βόρεια σύνορα της χώρας, οι σιδηροτροχιές της χώρας, όλες δηλαδή οι περιοχές από τις οποίες κινούνται στρατιώτες και πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ εδώ και μήνες, όλες οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας που αποτελούν χερσαίους, θαλάσσιους ή εναέριους δρόμους "εισόδου ή διάβασης" των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς το Κοσσυφοπέδιο, αποτελούν περιοχή ενταγμένη στο "θέατρο των επιχειρήσεων"! Και αυτή η απόφαση - ενταγμένη στο δήθεν ειρηνευτικό σχέδιο του ΝΑΤΟ - έχει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΑΤΟικό εξάρτημα η Ελλάδα!(1999-05-09 00:00:00.0)
"Διοικητήριο" του ΝΑΤΟ η Ελλάδα!(1999-05-08 00:00:00.0)
Ομόφωνο αντιπολεμικό ψήφισμα(1999-04-21 00:00:00.0)
Δώστε εξηγήσεις ΤΩΡΑ(1999-04-20 00:00:00.0)
"Κύμα" καταγγελίας για το διάταγμα Κλίντον(1999-04-17 00:00:00.0)
Μιλά η πραγματικότητα κ. Ρέππα(1999-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ