Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πλατύ μέτωπο" και "πολιτική βόμβα"

Πώς κατέγραψε ο Τύπος της Θεσσαλονίκης τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η "πολιτική βόμβα" Κανέλλη, το "πλατύ μέτωπο κόντρα σε ΟΝΕ και πόλεμο" που "ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα", είναι αυτά που κυριαρχούν στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, σε ρεπορτάζ για την προχτεσινή μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα:

Η "Αυριανή Μακεδονίας - Θράκης" στην πρώτη σελίδα αναφέρει: Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και η Λιάνα Κανέλλη. Στο ρεπορτάζ με τίτλο: "Η Αλ. Παπαρήγα κήρυξε τον προεκλογικό αγώνα. Με Λ. Κανέλλη, Γ. Χουρμουζιάδη το ΚΚΕ" σημειώνει: "Με ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου - οι οργανωτές μετέδιδαν ότι οι συγκεντρωμένοι ανέρχονταν σε 6.000 - το ΚΚΕ εγκαινίασε χθες την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει της 13ης Ιουνίου".

"Η Κανέλλη στο ΚΚΕ", "χτυπά" στην πρώτη σελίδα η "Θεσσαλονίκη". "Με το ΚΚΕ για ισχυρό λαϊκό κίνημα", είναι ο τίτλος. "Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πάνω από 2.000 άτομα "γέμισαν" το χώρο της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και υποδέχτηκαν με συνθήματα και ενθουσιασμό τη γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ", αναφέρει το ρεπορτάζ.

""Πολιτική βόμβα" από τη Λιάνα Κανέλλη", επισημαίνει η "Μακεδονία" στην πρώτη σελίδα. Το ρεπορτάζ της συγκέντρωσης έχει τίτλο: "Είμαστε πατριώτες και διεθνιστές". Ενώ στο ρεπορτάζ τονίζεται: "Πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο ψηφοδέλτιο του κόμματος η Λιάνα Κανέλλη, ο Γ. Χουρμουζιάδης και η Ελένη Γερασιμίδου".

Σε ξεχωριστό ρεπορτάζ η "Μακεδονία" φιλοξενεί δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη. "Ναι, θα είμαι υποψήφια. Θα συμμετέχω από όποια θέση μου ζητηθεί. Με ενδιαφέρει η παρουσία στο κατά τη γνώμη μου πιο σαφές και ιστορικό υποκείμενο, όπως είναι το ΚΚΕ".

Ενώ ο "Αγγελιοφόρος" αρκέστηκε στην καταγραφή αποσπασμάτων από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα. Προβάλλει σαν τίτλο το: "Πλατύ μέτωπο κόντρα σε ΟΝΕ και πόλεμο". Στο ρεπορτάζ καταγράφει: "Τη δημιουργία ενός ανοιχτού μετώπου κόντρα στην ΟΝΕ και στον πόλεμο ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ