Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι κρύβεται πίσω από το Πέτεσμπουργκ

Ποιοι, όμως, ήταν οι πραγματικοί στόχοι των ηγεσιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη σύνοδο της "Ομάδας των Οκτώ"; Το ερώτημα έχει μια ιδιαίτερη σημασία, αφού η απάντησή του φανερώνει τις μελλοντικές κινήσεις των "γερακιών" του ΝΑΤΟ.

Στόχος πρώτος: Ο εγκλωβισμός της ρωσικής ηγεσίας στον γενικότερο ΝΑΤΟικό σχεδιασμό και, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ενισχυθούν παραπέρα οι αντιαμερικανικές διαθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και δυναμώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μπ. Γιέλτσιν.

Στόχος δεύτερος: Ο εγκλωβισμός της ρωσικής ηγεσίας ανοίγει το δρόμο, ώστε το όλο θέμα, να επανέλθει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και, επομένως, να αποκτήσει το μανδύα της διεθνούς νομιμότητας. Βέβαια, για να γίνει αυτό, πρέπει να πειστεί και η Κίνα. Καθήκον, που το ανέλαβε, ήδη, η γερμανική προεδρία της συνόδου των "Οκτώ".

Στόχος τρίτος: Το ξεδίπλωμα μιας νέας επιχείρησης, για την ακόμη μεγαλύτερη χειραγώγηση της διεθνούς κοινής γνώμης, με κύριο στοιχείο την εμφάνιση της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας ως αδιάλλακτης και απάνθρωπης, σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, που κάνει δήθεν προσπάθειες συμβιβασμού και ειρήνευσης.

Αυτά επιδιώκουν τα επιτελεία της εγκληματικής συμμαχίας. Αυτά θεωρούν σήμερα ως απαραίτητες προϋποθέσεις, για την κλιμάκωση της επίθεσής τους ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ