Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Ηταν καλό το ξεκίνημα της προεκλογικής δουλιάς του Κόμματος για τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη. Ενας σταθμός - εφαλτήριο είναι αυτό το "ξεκίνημα" για τη μεγάλη μάχη, μέσα στον καθημερινό πόλεμο των απλών ανθρώπων του μόχθου, ενάντια σ' αυτούς που τους τον κλέβουν. Το εναρκτήριο λάκτισμα προς την τελική ευθεία μιας πολιτικής αναμέτρησης, ικανής να προσθέσει τη δύναμη που χρειάζεται το Μέτωπο της αντίστασης στην ΟΝΕ και την ΕΕ, στον αγώνα κατά του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Και ήταν όλοι εκεί, μαχητικοί, οργανωμένοι και αποφασισμένοι και κυρίως πιο έμπειροι και "ψημένοι" από την καθημερινή δράση στο πρακτικό καθήκον της αντιμετώπισης των ευρωΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων. Εσμιξανόλες οι γενιές, ο πατέρας με το γιο και ο παππούς με το εγγόνι, για να βροντοφωνάξουν πως είναι η ώρα του λαού και τούτη δω η μάχη είναι δική μας, θα την κερδίσουμε. Με το μεγαλείο της ψυχής του αγώνα των μπλόκων, στα τρένα και τα κομβόι, που μεταφέρουν τα ΝΑΤΟικά όπλα του θανάτου και που κάνουν τους στρατούς των ιμπεριαλιστών να τρέμουν μπροστά στο λαϊκό ανάστημα, παίρνοντας γεύση για το τι μέλλει να πάθουν... Κι έτσι γράφουν τη δική τους ιστορία, θυμίζοντας πως "το ποτάμι δε γυρίζει πίσω". Ναι! Ενα μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, μπορεί να ξεσπά, για να πνίξει τις δυνάμεις του πολέμου και του κέρδους.

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα που μπορεί και πρέπει να κερδίσει μια ακόμη λαϊκή νίκη με την ισχυροποίηση του κόμματος της εργατικής τάξης. Μια ισχυροποίηση που είναι απαίτηση των καιρών μα που δε θα 'ρθει από μόνη της αν η καθημερινή και με αυταπάρνηση δράση όλων μας δε δεθεί με την υπόθεση της δουλιάς χωρίς όρια μέσα στο λαό. Αυτό το λαό που αντιστέκεται, αυτό το λαό που θέλει να νιώσει τη δύναμη της ελπίδας σαν δική του δύναμη, για τις δικές του προσδοκίες, για τη δική του ζωή, μια ζωή χωρίς το φόβο της αβεβαιότητας του αύριο και τον τρόμο του πολέμου. Δράση μέσα σ' όλους και μαζί με όλους τους λαϊκούς ανθρώπους που με τη δική μας δουλιά μπορούν και πρέπει να συμβάλουν σε ένα και μοναδικό σκοπό: Να δυναμώσει η ενότητα, η αισιοδοξία και η αποτελεσματικότητα του λαϊκού κινήματος. Να επιταχυνθεί η διαδικασία συγκρότησης του Μετώπου, ενός Μετώπου που θα κτίζεται μέσα στους αγώνες και θα δοκιμάζεται η αντοχή του στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, στο οποίο μετέχουν άνθρωποι που έχουν τις ιδιαίτερες απόψεις τους, που δε συμφωνούν μαζί μας σε όλα, αλλά πιστεύουν στην κοινή δράση και συμπαράταξη με τους κομμουνιστές, θα είναι σημαντική συμβολή στη δημιουργία ανακατατάξεων και διαφοροποιήσεων μέσα στο λαό, στο σπάσιμο των στεγανών και μαζί με το ανέβασμα των ταξικών αγώνων μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση νέων πολιτικών κινήσεων και δυνάμεων που θα συμπαραταχτούν με τους κομμουνιστές για έναν άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.

Ηταν καλό και ελπιδοφόρο, το ξεκίνημα της μάχης του Κόμματος για τις ευρωεκλογές. Από όλους μας εξαρτάται το νικηφόρο για το λαό κέρδισμά της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ