Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΙΤΛΑ
Δικαίωση

ΕΞΙ ΔΙΣ. ζήτησε ο Κλίντον για να πληρώσει τους πυραύλους που ρίχνει στη Γιουγκοσλαβία, 13 του έδωσε χτες η αμερικανική Βουλή. Κατά τα άλλα, είμαστε... σε πορεία ειρήνευσης στη Γιουγκοσλαβία!

***

Ο δε Σολάνα συνέχισε χτες να απειλεί με νέες σφοδρές επιθέσεις. Τελικά, είχε δίκιο ο Σημίτης, που είπε ότι... η πολιτική του δικαιώνεται με τις διεθνείς εξελίξεις.

***

ΠΡΟΦΑΝΩΣ,όταν η Βουλγαρία συζητούσε να παραχωρήσει τον εναέριο χώρο της για τις ΝΑΤΟικές επιδρομές, εννοούσε προφανώς να πετούν εκεί τα βομβαρδιστικά, όχι να καταλήγουν οι πύραυλοι!

***

Παρ' όλα αυτά, χτες... ξαναβομβαρδίστηκε, παίρνοντας μια καλή γεύση τι πραγματικά την περιμένει αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Είναι μάλιστα κι ένα εξαίρετο παράδειγμα για τις άλλες βαλκανικές χώρες.

***

Η φωτιά έχει ανάψει στα Βαλκάνια και δεν ξεχωρίζει εθνικότητες και θρησκείες κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε πολύ καλά... Κι όσο για τη σταθερότητα που υπόσχεται ο Σημίτης, τι να πει κανείς..!

***

Πόσο ασφαλής θα αισθανόταν κανείς με έναν "Τόμαχοκ" κάτω από το κρεβάτι του; Κάπως έτσι τίθεται σήμερα το ερώτημα.

***

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ,λένε οι "γιάπηδες", χτες η αγορά γιατί κυκλοφόρησαν φήμες περί υποτίμησης της δραχμής και άλλα τέτοια... καιρικά φαινόμενα.

***

Δεν πανικοβλήθηκε όμως καθόλου με την ανεργία, που προκύπτει ότι ξεπερνά το 11%, από τη βιομηχανική παραγωγή, που πέφτει εξαιτίας της συνεχούς καταστροφής της παραγωγικής βάσης, και από συναφή στοιχεία, που - κατ' αυτούς - δεν ανήκουν στη σφαίρα της οικονομίας!

***

Ως πότε άραγε θα συνεχίζεται αυτή η κοροϊδία; Το να προσπαθούνε δηλαδή κάποιοι να μας πείσουν ότι οι αυξομειώσεις των τιμών των μετοχών στον... ιππόδρομο της Σοφοκλέους (ή προποτζίδικο, ό,τι προτιμάτε) είναι η ουσία της πορείας της εθνικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ