Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ούτε μια σταγόνα αίμα για τους ιμπεριαλιστές

Στρατιώτες που υπηρετούν στο ΚΕΒΟΠ καταδικάζουν τις ΝΑΤΟικές δολοφονικές επιδρομές στη Νέα Γιουγκοσλαβία και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να μη στείλει κατοχικό στρατό στη γειτονική χώρα

"Δώσαμε όρκο για την υπεράσπιση των συνόρων, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χύσουμε ούτε μια σταγόνα αίμα δικό μας ή άλλων λαών για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών".

Αυτό τονίζουν σε επιστολή, με την οποία καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ, στρατιώτες που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Βαρέων Οπλων (ΚΕΒΟΠ) στο Χαϊδάρι.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

"Εμείς οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούμε τη θητεία μας καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση των ΝΑΤΟικών γκάνγκστερ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό. Η ωμή επέμβαση με την κάλυψη της δήθεν "ειρηνευτικής" δύναμης χτυπά τη ζωή και το μέλλον της ελληνικής νεολαίας, απειλεί να βάλει φωτιά σε ολόκληρη τη Βαλκανική.

Καταδικάζουμε όλες τις κυβερνήσεις που πρωτοστατούν στην επιβολή της Νέας Τάξης των ιμπεριαλιστών, δολοφονώντας και τρομοκρατώντας αμάχους, ενεργώντας σαν παγκόσμιοι χωροφύλακες.

Επίσης, καταδικάζουμε την εκχώρηση των λιμανιών, των σιδηροδρόμων, των εθνικών οδών, στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε προτεκτοράτο, που έχουν κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Βόρεια Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδες αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του λαού και της νεολαίας, που αποτελεί εγγύηση για το χτύπημα της φασιστικής Νέας Τάξης πραγμάτων.

Εμείς οι στρατευμένοι νέοι, που δώσαμε όρκο για την υπεράσπιση των συνόρων, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, δηλώνουμε αποφασιστικά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χύσουμε ούτε μια σταγόνα αίμα δικό μας ή άλλων λαών για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αποστολή κατοχικού στρατού στη Γιουγκοσλαβία και επίσης να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται εκτός συνόρων (Βοσνία, Αλβανία). Το σύνθημα "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία" να γίνει πράξη.

Στρατευμένοι από το ΚΕΒΟΠ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ