Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να νικήσει ο πραγματικός πατριωτισμός και ο διεθνισμός

"Τα παιδιά μας πρέπει να μείνουν εδώ. Κανένας δεν πρέπει να βγει από τα σύνορα της Ελλάδας. Αυτή είναι η ευχή μας: Να μείνετε εδώ!".

Κυριακή μεσημέρι στο Τατόι, στη βάση της Αεροπορίας. Η ευχή που διατυπώνει η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα - απευθυνόμενη στους παρόντες σμηνίτες - για το σύνολο των στρατευμένων παιδιών της χώρας "μιλούσε" κατευθείαν στην καρδιά και το μυαλό. Το μήνυμα πέρασε σε ένα προς ένα τα τραπέζια που είχαν στρωθεί για την Πασχαλιά. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγινε δεκτή μ' έναν έκδηλα ιδιαίτερα ζεστό τρόπο. Οχι τυχαία. Οσοι επίσημοι είχαν προηγηθεί μιλούσαν γενικώς για ειρήνη. Μόνο που εκείνη ακριβώς την ώρα στα στρατόπεδα και τα σπίτια των στρατευμένων γίνονταν ήδη ετοιμασίες για ένα εκστρατευτικό σώμα που καλείται να πάρει μέρος σ' ένα πόλεμο εκτός συνόρων... Κι έτσι όταν δημοσιογράφος ρώτησε την Αλ. Παπαρήγα για το αν συμφωνεί το ΚΚΕ με τη συμμετοχή Ελλήνων στην επέμβαση και χερσαίων δυνάμεων στο Κόσσοβο, η απάντηση έγινε δεκτή με δεκάδες συγκαταβατικά νεύματα: "Είναι δυνατόν, είπε, να είμαστε υπέρ μιας τέτοιας θέσης; Ούτε ένας Ελληνας φαντάρος έξω από την Ελλάδα. Γιατί αυτός ο πόλεμος θα είναι επεκτατικός και κατακτητικός".

Και σαν μια γενικότερη ευχή δήλωσε: "Να λήξει ο πόλεμος στα Βαλκάνια. Αλλά με τη νίκη του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Να νικήσει ο πραγματικός πατριωτισμός και ο διεθνισμός και όχι ο κοσμοπολιτισμός του πολέμου και των διαφόρων ειρηνευτικών, δήθεν, σχεδίων Μάρσαλ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ