Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημουν αδιάφορος, έγινε πόλεμος

Τούτες τις ώρες που τα Βαλκάνια φλέγονται, τούτες τις ώρες που οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν τη Σερβία, τις ώρες που αρχίζει να οργιάζει η παραπληροφόρηση, αλλά και να ξεσκεπάζεται ο πραγματικός ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης, τούτες τις ώρες που ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των νεοναζί προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς, από τους υπεύθυνους, από τα αίτια του πολέμου στο "μοναδικό" ζήτημα των χιλιάδων προσφύγων, τούτες τις ώρες χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η αντίσταση, να ακουστεί πιο δυνατά και ξεκάθαρα το σύνθημα: "Εξω οι ΝΑΤΟμακελάρηδες και οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια".

Τούτες οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι επικίνδυνες. Θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον. Το "διαίρει και βασίλευε" δεν πρέπει να περάσει. Οι δραματικές εξελίξεις ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών προβλέπουν γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή των Βαλκανίων. Ωμά και απροκάλυπτα, κυνικά και δίχως να υπολογίζουν το μέγεθος των καταστροφών, θέλουν να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Οι ιμπεριαλιστές που απ' όπου και αν τους πιάσεις στάζουν... αίμα! Να 'ναι όμως σίγουροι ότι το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" θα ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και περισσότερο, όλο και από πιο πολλούς.

Ολοι συνειδητοποιούν ότι τούτες τις ώρες κανείς δεν πρέπει, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Κανείς δεν πρέπει να σφυρίζει αδιάφορα, βλέποντας"το σπίτι του γείτονα" να καίγεται, διότι αύριο θα αρπάξει φωτιά και το δικό του! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια του μπροστά στη μεγάλη απειλή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την περιοχή. Κανείς δεν πρέπει να σιωπά, αν δε θέλει να γίνει αυριανός στόχος των Αμερικανο - ΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών. Χρειάζεται ΤΩΡΑ και κάθε στιγμή να βροντοφωνάξουμε: "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία - Εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία". Χρειάζεται ΤΩΡΑ να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση της χώρας μας:

  • Να πάρει πίσω την υπογραφή της, στην επίθεση του ΝΑΤΟ στη νέα Γιουγκοσλαβία.
  • Να μη διαθέσει αεροδρόμια και αεροδιαδρόμους για τη διέλευση ξένων στρατευμάτων, που μέσω των Σκοπίων θα χτυπήσουν τη Νέα Γιουγκοσλαβία.
  • Να κλείσει τις βάσεις που έχουν οι ΝΑΤΟικοί στην Ελλάδα.
  • Να μην υπογράψει το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.
  • Να μη συμμετάσχει στις "δυνάμεις ταχείας αντίδρασης", που στόχο έχουν τους λαούς.
  • Να σταματήσει τώρα να προβάλλει το πολύ επικίνδυνο σλόγκαν: "Πρώτα η Ελλάδα".

Χρειάζεται τώρα να γίνει ένα πράγμα κατανοητό από όλους: Οτι μόνο η πάλη των λαών μπορεί να σταματήσει τους ιμπεριαλιστές. Οτι αν σήμερα στο στόχαστρο είναι οι Σέρβοι και οι Κούρδοι, αύριο θα είμαστε εμείς. Ακόμα, πρέπει τούτες τις κρίσιμες ώρες, που ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει "με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει", να μην ξεχνάμε ότι: Το πράσινο φως στα γεράκια του ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές το άναψαν οι "κεντροαριστερές", "σοσιαλιστικές" και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Οτι από τη βάση του Αβιάνο της Ιταλίας του κ. Ντ' Αλέμα ξεκινούν οι αεροπορικές επιδρομές των νεοναζί. Οτι η φωνή του Αγγλου Μπλερ είναι η φωνή του Αδόλφου Κλίντον. Οτι από τη Θεσσαλονίκη του Σημίτη μεταφέρθηκαν τα στρατεύματα των ιμπεριαλιστών. Οτι στη χώρα μας, συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις καλλιέργησαν μεγάλες αυταπάτες στον ελληνικό λαό για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών. Οτι η μοναδική φωνή που βροντοφώναξε: "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο" και "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται σήμερα με τον τραγικότερο τρόπο.

Βασίλης ΖΙΩΒΑΣ

Μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΒΔ Ελλάδος του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει η λαϊκή κινητοποίηση(2003-03-26 00:00:00.0)
"Αντίσταση στο ΝΑΤΟ και ανυπακοή... "(1999-06-23 00:00:00.0)
"Η Γιουγκοσλαβία αγωνίζεται για μας"(1999-04-08 00:00:00.0)
Ελληνες γρηγορείτε!(1999-03-28 00:00:00.0)
Αλληλέγγυοι στη δοκιμαζόμενη Σερβία(1999-03-27 00:00:00.0)
ΡΟΛΟ "ΓΕΡΑΚΙΟΥ" διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση;(1998-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ