Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Απρίλη 1999

Μανάδες και πατεράδες των στρατευμένων παιδιών μας, ξεσηκωθείτε!

Το σύνθημα "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", ας αντηχήσει απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα.

Τα φονικά όπλα του ΝΑΤΟ δεν υπολογίζουν κανέναν.

Για την Αδριατική αναχωρεί το ελληνικό αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" την Κυριακή, όπου ήδη βρίσκεται το "ΚΙΜΩΝ". Ελληνικά εκστρατευτικά σώματα βρίσκονται ήδη στην Αλβανία και στη Βοσνία. Ελληνικό τάγμα εκπαιδεύεται και ετοιμάζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Ολα βρίσκονται ή προορίζονται για την πρώτη γραμμή του πυρός...

Δεν υπάρχει "ειρηνικός" σκοπός σε καμία πολεμική εμπλοκή. Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει Ελληνες φαντάρους στα κανόνια του πολέμου, σε έναν άδικο, κατακτητικό, επιθετικό, ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΤΩΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ!

Αύριο ίσως είναι αργά...


ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ Ο ΧΤΕΣΙΝΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΜΑΧΩΝ ΝΑΤΟ - ΗΠΑ
-
Ευρωπαϊκή Ενωση

"Προστατεύουν" τους Αλβανούς Κοσσοβάρους σκοτώνοντάς τους!

Τουλάχιστον εβδομήντα πέντε αθώοι πρόσφυγες, νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο χτεσινός εγκληματικός απολογισμός των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που δρουν και με την υπογραφή - συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας το δολοφονικό τους έργο, εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής Κοσσοβάρων προσφύγων που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Δεδομένου ότι επρόκειτο για μια τεράστια αυτοκινητοπομπή, τουλάχιστον εκατό οχημάτων, περιλαμβανομένων και τρακτέρ με σαφή κατεύθυνση επιστροφής, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες αυτού του καινούριου εγκλήματος. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ τονίζεται: "Το ΚΚΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το νέο έγκλημα. Ενα πρέπει να είναι το σύνθημα όλου του λαού: ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ".


ΣΕΛ.  10   -   11

Οι σημερινές εκδηλώσεις

Σήμερα Πέμπτη

ΑΘΗΝΑ: Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ. από τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων ενάντια στον πόλεμο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ, στις 7 το απόγευμα και συμβολικός αποκλεισμός του χώρου, όπου εδρεύει το Γ Σώμα Στρατού.

ΠΑΤΡΑ: Παναχαϊκό συλλαλητήριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΛΑΡΙΣΑ: Συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 7 μ.μ. και πορεία στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

ΛΑΜΙΑ: Συγκέντρωση, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Διάκου.

ΣΕΡΡΕΣ: Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 8 μ.μ.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 8 το βράδυ.

ΚΑΒΑΛΑ: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 7.30 μ.μ.

ΘΗΒΑ: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία της πόλης.

Αύριο Παρασκευή

ΑΡΓΟΣ: Συλλαλητήριο στην πλατεία Α. Πέτρου στις 8 μ.μ.

ΣΠΑΡΤΗ: Συναυλία στην κεντρική πλατεία στις 8 μ.μ.

ΠΑΝΙΚΑΡΙΩΤΙΚΗ συγκέντρωση στις 7 το βράδυ, στην πλατεία Εύδηλου.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Συγκέντρωση στην πλατεία Αναλήψεως στις 8 μ.μ.



Αντιπολεμική δράση της εργατικής τάξης
  • Αγωνιστικό αντιπολεμικό κάλεσμα σε όλα του τα μέλη απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το οποίο αποφάσισε να στείλει την επόμενη βδομάδα πολυμελή αντιπροσωπεία στη Γιουγκοσλαβία.

Καραβάνι αλληλεγγύης ξεκινά τη Δευτέρα για τη Γιουγκοσλαβία, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι Ελληνες εργαζόμενοι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα στο δημαρχείο του Βελιγραδίου.

  • Κήρυξη 24ωρης αντιπολεμικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 23 του Απρίλη, μέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ, όπου θα γιορταστούν και τα 50 χρόνια από την ίδρυση του εγκληματικού Οργανισμού, προτείνει στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).
  • Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές του Λεκανοπεδίου Αττικής σε σύσκεψη, αύριο Παρασκευή, στις 5 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων και στις 5.30 στο ΕΚ Πειραιά. Σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ., η Γραμματεία Βόρειας Ελλάδας του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: "Εργατική τάξη και πόλεμος".

ΣΕΛ.  5
Εχασε τη μάχη με το θάνατο ο άτυχος εργάτης της ΠΕΣΙΝΕ


ΣΕΛ.  23
ΝΑΥΤΕΣ Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"
Γενναία πατριωτική στάση
  • Κι άλλοι ναύτες του Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" ακολουθούν το παράδειγμα του συναδέλφου τους Ν. Γαρδίκη και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην προοπτική να τεθούν υπό τις διαταγές των ΝΑΤΟικών δολοφόνων.
  • Οποιος υπηρετεί στον ελληνικό στρατό, υπηρετεί σε στρατό κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να το γνωρίζει, ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θυμίζοντας το διαβόητο "Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας"!
  • Εργατικά συνδικάτα, κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών στέκονται αλληλέγγυοι στη στρατευμένη νεολαία και απαιτούν από την κυβέρνηση να μη φύγει το πολεμικό πλοίο και να σταματήσει η οποιαδήποτε διευκόλυνση στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

ΣΕΛ.  6   -   7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ