Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ούτε τα τηλέφωνα των υπουργών δεν είναι ασφαλή!

Διαπιστώσεις της έκθεσης της "Εθνικής Επιτροπής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών"

"Ούτε στα τριψήφια τηλέφωνα (με τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους οι υπουργοί) δεν είναι διασφαλισμένο το απόρρητο".Τα λόγια αυτά του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών και Α αντιπροέδρου της Βουλής Π. Κρητικού δείχνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος της προστασίας του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών.

Χτες παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση της επιτροπής, τα βασικά σημεία της οποίας δημοσιεύτηκαν στον "Ρ" της περασμένης Πέμπτης, η οποία περιλαμβάνει τα πεπραγμένα της επιτροπής αλλά και τις προτάσεις της για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οπως είπαν τα μέλη της επιτροπής, καμία μορφή τηλεπικοινωνιών δεν είναι ασφαλής, ούτε τα κινητά τηλέφωνα παρ' όλο που όπως τόνισαν σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, στη χώρα μας δεν υπάρχουν τα μηχανήματα εκείνα που να καθιστούν δυνατή την παρακολούθηση των κινητών. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάφορες ξένες μυστικές υπηρεσίες να έχουν τον απαραίτητο μηχανισμό.

Κατά την επιτροπή δε διαπιστώθηκε κανένα κρούσμα μη νόμιμης παρακολούθησης πολιτών από τη μεριά των δημόσιων υπηρεσιών (ΕΥΠ - ΟΤΕ) ενώ, όπως τόνισαν, ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα με τους διάφορους ντετέκτιβ. Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιτροπή είναι η έλλειψη τεχνικής και υλικής υποδομής, με αποτέλεσμα αυτήν να είναι "τυφλή" καθώς δε διαθέτει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, για να "διεισδύσει στα συνεχώς διευρυνόμενα άδυτα της αναπτυσσόμενης τηλεπικοινωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ