Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιανού ετούτη η γη;

Και όμως η "νέα τάξη" δε γίνεται αποδεκτή από το λαό. Τούτη η γη δε γίνεται να 'ναι δική τους και δική μας. Τούτος ο λαός δεν ανέχεται, την ώρα που είναι θύμα των ΝΑΤΟικών επιβουλών, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίνης του πολέμου και του μακελειού των λαών της περιοχής, να παίξει ενεργά το ρόλο του θύτη για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών. Οι Ελληνες απλοί άνθρωποι του μόχθου, δε γίνονται εκτελεστικά όργανα των διαθέσεων για συμμετοχή των Ελλήνων επιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων στη λεία και στην εκμετάλλευση των γειτονικών λαών. Η εργατική τάξη και ο λαός της Ελλάδας δεν πρόκειται να ξεπουλήσει το διεθνισμό και την αλληλεγγύη με τους γείτονες εργάτες Σέρβους, Αλβανούς, Βούλγαρους, για τον εκμεταλλευτικό "διεθνισμό" των Ελλήνων καπιταλιστών με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Αυτός ο λαός δεν υποτάσσεται στους νεοαποικιοκράτες των Βαλκανίων και το 'δειξε χτες στη Θεσσαλονίκη. Το 'χει δείξει άπειρες άλλες φορές και είναι αποφασισμένος τούτο τον τόπο να μην τον χαρίσει για τα πολεμοκάπηλα σχέδια των εκτελεστών των λαϊκών κινημάτων.

Είναι γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη στρατοκρατείται και δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό. Ο ΝΑΤΟικός στρατός με τις ευλογίες της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα, μετέτρεψε σε πειρατικό ορμητήριο τη Βόρεια Ελλάδα, για να κουρσέψει ό,τι απέμεινε ακούρσευτο στα Βαλκάνια. Για να επιβάλει τη βάρβαρη εγκληματική θέληση των ισχυρών ιμπεριαλιστών στους λαούς της περιοχής, μαζί και στο δικό μας. Για να καλλιεργεί με τη δύναμη των όπλων και του τρόμου τη συνείδηση της ταπείνωσης. Για να επιβάλλει το θάνατο με τη φωτιά του πολέμου και τη δύναμη του επικυρίαρχου. Για να τσακίσει κάθε αμφισβήτηση του δίκαιου των Αμερικανών πάνω στ' άλλα κράτη. Γιατί η επιμονή της εκστρατείας των ΝΑΤΟϊκών στο Κοσσυφοπέδιο, η ωμή επέμβαση σε ένα κυρίαρχο κράτος που δεν ανέχεται το δίκαιο των συμφερόντων των Αμερικανών και των Ευρωπαίων στο εσωτερικό του, θέλει να τσακίσει κάθε παρόμοια και ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση από τα λαϊκά κινήματα. Να αφαιρέσει τις όποιες εστίες λαϊκής αντίστασης τώρα και στο μέλλον ενάντια σε ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής και τη "νέα τάξη" που άρχισαν να κάνουν κουμάντο στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Σ' αυτή την επικίνδυνη και εγκληματική προοπτική επιτέθηκε ο λαός της Θεσσαλονίκης, με την προχθεσινή του πολιορκία στο χώρο στρατοπέδευσης του ξένου στρατού στο έδαφος της πόλης του. Δε θέλει και δε θα συνηθίσει στην "ησυχία των κουφών" που επιβάλλουν τα πολεμικά τύμπανα, όταν Ελληνες στρατιώτες "φυλάνε την πατρίδα" στη Βοσνία, στην Αλβανία και ίσως αύριο στο Κοσσυφοπέδιο.

Για όλα αυτά είναι που ο ελληνικός λαός περνά στο προσκήνιο. Που δε στέλνει απλώς το δικό του μήνυμα στους ιμπεριαλιστές και στο στρατό τους στην Ελλάδα, αλλά και στην κυβέρνηση, στην άρχουσα τάξη, σε κάθε θιασώτη της "νέας τάξης". Το μήνυμα ότι την παραχώρηση εδαφών για πολεμικά ορμητήρια, ο λαός με την πάλη του θα την ακυρώσει. Αναπτύσσοντας το δικό του αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο ενάντια στην πολιτική και την εξουσία που τον οδηγεί στο θυσιαστήριο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Αξίζουν γι' αυτό τον αγώνα οι πιο μεγάλες λαϊκές θυσίες. Αυτό είναι και το μεγαλείο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ