Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρεις κι ο Κου(τσού)κος

Αυτή τη φορά δεν της "έκατσε" της κυβέρνησης ο "κοινωνικός διάλογος" για το φορολογικό ούτε ως μια προσχηματική διαδικασία. Ετσι, μιλάμε για το μέγα φιάσκο. Για "μη διάλογο", ή για... διάλογο χωρίς συνομιλητές, από τη στιγμή που η ΓΣΕΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απόσχει αυτή τη φορά από τη στημένη διαδικασία και έμεινε - απομονωμένη - η κυβερνητική παράταξη να επιμένει στην υπεράσπιση μιας ξεφωνημένης απάτης.

Πήγε βέβαια στην πρώτη συνάντηση, χωρίς να είναι βέβαιο και γι' αυτόν αν θα παραμείνει, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ για να προκαλέσει τη θυμηδία όλων, ακόμα και των "δικών" του, και να εμπνεύσει το σύνθημα "Μέσα στο διάλογο είναι τρεις κι ο κούκος, ο μόνος συνομιλητής είναι ο Κουτσούκος"...

Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη που δεν ήρθε από μόνη της. Ηρθε μετά την πλήρη χρεοκοπία της πρώτης πράξης αυτής της φαρσοκωμωδίας, που σφραγίστηκε από την ψήφιση του νομοθετικού τερατουργήματος για τις εργασιακές σχέσεις και την επίμονη, σταθερή, επιχειρηματολογημένη αντίσταση που πρόβαλαν εξαρχής - και μόνες τότε - οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ντύσει με το μανδύα της συναίνεσης τα αντεργατικά της μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ