Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Νέο" ΠΑΣΟΚ εναντίον παλιού!

Φαίνεται πως κάθε 10 περίπου χρόνια το ΠΑΣΟΚ αλλάζει προσωπείο. Ερχεται η εκάστοτε ηγεσία του και δεν κάνει απλά "αυτοκριτική", αλλά αποκηρύσσει την πολιτική που εφάρμοζε το κόμμα τους την προηγούμενη δεκαετία. Το ίδιο γίνεται πάλι και σήμερα.

Για παράδειγμα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε χτες δημόσια πως "η δεκαετία του '80 ήταν μια χαμένη δεκαετία"! Κι όμως ο ίδιος - που διατέλεσε στη δεκαετία του '80 στην αρχή υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και αργότερα Εμπορίου - είχε υπεραμυνθεί με κάθε τρόπο την πολιτική που εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια και χειρότερη στάση κρατά και ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, που σήμερα ομολογεί δημόσια πως ο ίδιος και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κορόιδευαν συνειδητά τότε τους αγρότες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Βέβαια, η αυτοκριτική - "χαρακίρι" που κάνουν οι παραπάνω υπουργοί, καθώς και πολλά άλλα στελέχη του "νέου" ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τυχαία. Εχει να κάνει με την απεγνωσμένη προσπάθεια που κάνουν για να κρύψουν και να δικαιολογήσουν τον ολισθηρό κατήφορο του ΠΑΣΟΚ σε όλο και πιο συντηρητικές κατευθύνσεις, σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, ώστε να εντείνονται τα προβλήματα ύπαρξης της Νέας Δημοκρατίας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ